Članovi HVIDR-e Zabok obilježili Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Članovi HVIDR-e  Zabok organizirali  su tradicionalnu obilježbu Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja povodom VRO OLUJA , paljenjem svijeća kod centralnog križa na groblju u Sv. Križu u Začretju za sve poginule Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i umrle branitelje i članove HVIDR-e Zabok.

Dio Hrvatskih branitelja na Svetoj misi zajedno sa prečasnim Vladimirom Drnetićem i velečasnim Brankom Risekom.

Nakon toga održana je Sveta misa zadužnica  u crkvi Svetog Križa u Začretju za sve poginule  i umrle Hrvatske branitelje, a misu su vodili prečasni svećenik Vladimir Drnetić domaćin i  velečasni Branko Risek iz župe Svete Jelene Križarice iz Zaboka.

 

Dio branitelja ispred crkve po završetku Svete  mise zadužnice

Nakon doručka i pozdravnog govora svim uzvanicima dobrodošlicu je zaželio dopredsjednik  HVIDR-e Zabok  pukovnik HV u miru Rajko Bartolin koji je skrenuo pozornost na smisao ovakvih obilježbi kao najvećih državnih praznika, povijesnih činjenica i širenje istine o Domovinskom ratu, a sportske susrete u Belotu, šahu i pikadu otvorio je domaći Načelnik opčine Sveti Križ g. Marko Kos koji je ujedno i bio u ulozi Izaslanika župana KZŽg. Željka Kolara. Obilježbi i sportskim susretima odazvalo se sedam braniteljskih  udruga iz KZŽ. Nakon završetka sportskih susreta branitelji su obilježbu završili zajedničkim domjenkom uz vojni grah i osvježenjem.

Pobjednička ekipa u belotu iz udruge veterana i dragovoljaca iz Bedekovćine sa sportskim izbornikom i sucem susreta g.Krunoslavom Gežinom članom HVIDR-e Zabok.