Delegacija kineskog okruga Lin An (Hangzhou) posjetila Svetu Nedelju

U Gradskoj vijećnici održan je svečani prijem delegacije iz Republike Kine, okrug Lin`an, Hangzhou. Načelnik okruga narodne vlade Lin`an Yang Zewei pristigao je u pratnji direktora ureda narodne vlade okruga Lin’an Chen Donga, direktora Ureda podružnice Lin’an za planiranje i upravljanje prirodnim resursima Jiang Xueronga, direktora ureda za financije Huang Shengyuna, te ostalih suradnika. U Gradskoj vijećnici delegaciju je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak.

Nakon uvodnog dijela, razmjene informacija o djelovanju dviju strana, razgovarali su o mogućnosti ulaganja od strane internacionalnih odnosno kineskih kompanija u Svetu Nedelju, o prilikama u smislu porezne politike, te poduzetničkim klimama.

Delegacija iz Lin’an predstavila je svoje investicijsko okruženje i politiku privlačenja i promicanja ulaganja, te istaknula prednosti svog poduzetničkog okruženja. Također su naglasili kako velike napore ulažu i na području podrške poduzetništvu i inovacijama kako bi privukli poduzetničke projekte u Lin’an.

Zamjenik gradonačelnik Gabrijel Deak istaknuo je kako je Sveta Nedelja zbog svojeg geoprometnog položaja, kao i svih poreznih rasterećenja koje je provela, kao i pozitivne politike prema poduzetnicima, privlačna investitorima. „Svakako bi me veselilo kada bi se otvorila mogućnost suradnje i još jedne velike investicije jer bi se samim time otvorila nova radna mjesta. Isto tako, nadam se kako ćemo ovim novim poznanstvom otvoriti mogućnosti i našim postojećim poduzetnicima za širenje rada na inozemno tržište odnosno područje Republike Kine“ naglasio je zamjenik gradonačelnik Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak.