Dugo Selo: „Krafne slatke za djede i bake“

U organizaciji vlasnika dugoselske slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominika Vršića, uz potporu Grada Dugog Sela“, održat će se akcija darivanja krafni osobama u domovima za starije i nemoćne na području grada pod sloganom „Krafne slatke za djede i bake“.

Nakon pauze zbog koronavirusa, ove će se godine, u sklopu održavanja karnevala u Dugom Selu, ponovno podijeliti krafne i to za više od 300 korisnika i pripadajuće osoblje u 15 domova umirovljenika na području grada.

Uručivanje donacije uz maskirane đake prvake iz Osnovne škole Ivan Benković koji će izvesti prigodan program održat će se

  1. veljače (petak) 2023. godine u 10:00 sati

Dom za starije osobe Davor, Ulica Dragutina Domjanića 10, Dugo Selo

na kojem će uz vlasnika Dominika Vršića sudjelovati i gradonačelnik Nenad Panian.

Slastičarnica „Jagode i čokolada“ pokriva sve troškove ove akcije, a krafne su izrađene po starinskom receptu, s najkvalitetnijim sastojcima i bez aditiva. Svaka je krafna Dominikov ručni rad, koji ih oblikuje i izrađuje ručno, jednu po jednu, baš onako kako je radila baka.

Dominiku Vršiću ovo nije prva akcija darivanja – na kraju školskih godina organizirao je „Sladoledni dan“ kada je darivao školarce sladoledom. Svoje najranije djetinjstvo proveo je uz baku i djeda za koje ga vežu najljepše uspomene, pa se tako odlučio i za pokretanje tradicije darivanja starijih sugrađana. Nada se da će ovaj mali znak pažnje usrećiti osobe u domovima Dugog Sela te da će potaknuti puno sretnih reakcija i osmjeha, kao što ih je bilo i kod djece.