Dugoselski baštinari, avatarka i gejša najbolje maske Dugoselskog fašnika

Turistička zajednica Grada Dugog Sela pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela i ove je godine organizirala tradicionalni DUGOSELSKI FAŠNIK.

Fašnička povorka sastavljena od 500-tinjak djece i odraslih prošla je danas 19. veljače 2023. godine točno u podne kroz centar Dugog sela Kolodvorskom ulicom. „Dugoselska guska mi je preotela vlast i gradom od petka vlada zabava.

Danas je vrhunac slavlja, a veliki broj grupa maskirao se kako bi proslavili fašnik u našem gradu. Uz brojne nagrade, slatke zalogaje i veselje, ovdje smo danas da se zabavimo pred korizmu.

A ovdje smo i ponajviše zbog naših najmlađih, naše djece koja su danas svoji junaci i likovi koje vole ili žele biti. “, rekao je gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian.

Dugoselska guska s najspremnijim sljedbenicima u petak je osvojila ključeve Grada, na tri dana preuzela vlast te uspostavila Dugoselsku guŠČju fašničku republiku.

„Jučer je oformila ministarstva i postavila svoje ministre, a danas slavimo fašnik velikom feštom u centru grada kojoj se pridružila velika maskirana povorka“,  kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela Karmela Vukov-Colić.

Guska je za svoje vladavine ustrojila mnoge dekrete Fašničke guŠČje republike kao što su javna nabava ogromne količine krafni po veleprodajnoj cijeni, otvaranje nadvožnjaka samo za traktore, a postignut je i dogovor o personalnoj uniji  kojom je dotadašnji gradonačelnik Panian proglašen kraljem, ali bez ikakvih ovlasti.

Fašnik će završiti koncertom Kraljeva ulice i spaljivanjem fašnika, kada će guska biti primorana vratiti ključeve Grada i vratiti vlast gradonačelniku“, naglasila je Vukov-Colić.

U fašničkoj povorci sudjelovali su vrtići, škole, KUD-ovi, udruge i stanovnici grada.  Najkreativnije i najzanimljivije maske nagradio je fašnički žiri.

Najbolje individualne dječje maske su Avatarka i Gejša.

Najbolja dječja skupina su Dugoselski baštinari 3.e razreda Osnovne škole Josipa Zorića. Drugo mjesto osvojili su Pop Corn grupa 1.b razreda, a treće mjesto Pingvini iz Dječjeg vrtića Dugo Selo, grupa Balončići.

Dječje nagrade je osigurala Amazinga.

Najbolja odrasla skupina je ona KUD-a Preporod Dugo Selo, a najbolja pojedinačna najduhovitija maska je Nenad Haleuš s ekipom iz Pučkog učilišta koji su također primili bogate nagrade.