Glasnovićka ostavkom preduhitrila smjenu, jeftin trik poručuju iz SDP-a

REAKCIJA NA OSTAVKU PREDSJEDNICE SKUPŠTINE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

„TKO SA HDZ-om TIKVE SADI O GLAVU MU SE RAZBIJAJU“

Nakon što su HSS-ovi članovi Županijske skupštine, koji su izabrani na listi koju je predvodio SDP, formirali 2021. g. većinu sa HDZ-om i županom Kožićem, Martina Glasnović izabrana je za predsjednicu Skupštine Zagrebačke županije, iako je većina bila moguća i bez HDZ-a i bez promjene volje birača od strane HSS-a. Upravo zbog toga za SDP Zagrebačke županije ostavka dosadašnje predsjednice Županijske skupštine nije iznenađenje. Naime, sve je bilo jasno i predvidivo na samom početku, a kad je tako, onda ne opravdavate situaciju. HSS Zagrebačke županije kao i 2021. godine i danas čini upravo to.

 

Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović podsjeća da je sada već bivša predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović bila na izbornoj listi SDP-HSS na posljednjim županijskim izborima i kritizirala aktualnog župana Kožića. „ Međutim, odmah nakon izbora HSS je pretrčao HDZ-u i Kožiću čime je prevario glasače, Martina Glasnović dobila je mjesto predsjednice Skupštine i ovih zadnjih dvije i pol godine upravo im je HSS čuvao većinu“ – ističe Zmajlović te dodaje „da nitko nije naivan i da su svi svjesni da je za to postojala neka kompenzacija. Pitanje je samo koja i kolika će ponovno biti cijena nove većine“.

Martina Glasnović je znala i prije dvije i pol godine, kada je odlučila pretrčati u HDZ-ovu i Kožićevu skupštinsku većinu tko je Stjepan Kožić i HDZ. On je već tada bio pod istragom USKOKA i pod sumnjom za ometanje istrage i davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i dr.., a  danas je i “ponosni” vlasnik USKOK-ove pravomoćne optužnice. Konačno, taj isti Kožić i HDZ su je početkom 2019. već jednom smjenjivali sa mjesta ravnateljice JU „Zeleni prsten“. “Teško možemo vjerovati da su pravi razlozi njezine ostavke oni koje navodi. Svatko tko imalo prati Županijsku politiku zna da je ostavka Martine Glasnović jeftin trik, a sve kako ne bi bila smijenjena od strane Kožića i HDZ-a. Drugo se nije moglo niti očekivati jer „Tko s HDZ-om tikve sadi o glavu mu se razbijaju!“ “-  izjavio je Zmajlović.