Jakovlje: gradit će se novi vrtić, za 5 odgojnih skupina u procijenjenoj vrijednosti od cca 2,5 milijuna eura

Općina Jakovlje je svake godine jedno veliko gradilište. Ove se godine odradio veliki broj projekata koji su vidljivi na terenu, ali se odrađuju i oni nevidljivi poslovi, zapravo priprema projekata.


Općina Jakovlje je ove godine preko Fonda solidarnosti osigurala preko 2 milijuna eura bespovratnih sredstava, a rekonstruirano je 13 prometnica, a sanirana su i dva klizišta. U projektima velika je pomoć Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije uz čiju pomoć je rekonstruiran veliki broj županijskih cesta na području općine Jakovlje.


“U Topličkoj cesti rušimo i uklanjamo zgradu konoplje. Tu je nekad bila tvornica užadi. Na ovom će se mjestu uskoro graditi novi dječji vrtić. Projektna dokumentacija je gotova i ishođen akt o građenju.


Preko javne nabave kreće savjetovanje, izbor najpovoljnijeg izvođača i kreće realizacija jednog od najvećeg projekta.


U dio financijskih sredstava od gotovo milijun eura je već osigurano preko nadležnog ministarstva, a ostatak će se pokušati ishoditi iduće godine. Izgradnja vrtića prema projktantskom troškovniku s opremanjem bi trebala doći oko 2,5 milijuna eura za pet odgojnih skupina” kazala je načelnica Sanja Borovec.