Hrvatska Kostajnica: ‘Knjiga na kotačima’

Važan projekt u Hrvatskoj Kostajnici omogućio besplatne logopedske tretmane i radionice za djecu s poteškoćama u čitanju

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica održano je 24 radionica za djecu s poteškoćama u čitanju te logopedski tretmani, u sklopu EU projekta ‘Knjiga na kotačima’.

Radionice podijeljene na predškolski i osnovnoškolski uzrast održavala je logopedinja Kristina Spajić. U opuštenoj radnoj atmosferi predškolci su uvježbavali razne predčitalačke, predmatematičke i grafomotoričke vještine, dok su osnovnoškolci poboljšavali tehniku čitanja, kako bi sam proces dekodiranja pisanih simbola bio tečan i točan s razumijevanjem.

Djeca su imala priliku upoznati se i s glazbenim vrednotama poput violine, isprobati pizzicato tehniku i gudalo, bubnjarske palice te practice pad i body percussion vježbice.

Radionice se nastavljaju početkom nove školske godine.

Poticanje i promicanje čitanja za sve, bez obzira na dob i socioekonomski status, cilj je ovog projekta vrijednog gotovo 2,4 milijuna kuna, koji će stanovnicima Hrvatske Kostajnice te susjednih općina Hrvatska Dubica, Majur i Donji Kukuruzari omogućiti donošenje knjige na kućni prag i korištenje online knjižničnih resursa.

Projekt ‘Knjiga na kotačima’ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica.