Ljetna učionica pri OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu

U suradnji s Zagrebačkom županijom i Općinom Brdovec pri školi Ivana Perkovca u Šenkovcu uređeni je lijepi prostor za ljetnu učionicu s malom pozornicom. Ovaj atraktivni prostor u dvorištu Osnovne škole Ivana Perkovca dobio je tako potreban sadržaj za odvijanje nastave na otvorenom, ali i odvijanje i organiziranje raznih drugih aktivnosti poput predstava na otvorenom.

“Moram reći da sam jako zadovoljan ovim prostorom koji je iskorišten rekao bih na najbolji mogući način i koji će profesorima i djeci pružiti novu mogućnost odvijanja nastave” kazao nam je u telefonskom razgovoru načelnik općine Brdovec Alen Prelec.

Da ovaj lijepi prostor neće poslužiti samo učenicima OŠ Ivana Perkovca svjedoči i mnoštvo razbacanih boca, dijelova bicikala i raznih ostalih pomagala koji koriste noćni posjetitelji za okupljanje. I mi smo bili mladi, samo nismo imali ovako lijep prostor koji usput treba čuvati jer služi svima. I zato mladi okupljajte se, uživajte, ali i čuvajte povjerenu imovinu.

I na kraju ćemo reći da se uređenjem ove učionice na otvorenom realizirao dugogodišnji san Šenkovljana koji su željeli ovako jedno mjesto, na povišenom gdje bi se mogli odvijati i razni društveni događaji, poput nastupa KUD-ova, kina na otvorenom i sl. Osnovna škola Ivana Perkovca uvijek je bila asimilirana u zajednicu i živjela s zajednicom i mjesnim udrugama tako da uopće ne sumnjamo u uspjeh projekata koji će se odvijati na otvorenom, u ljetnoj učionici na otvorenom.