Ljeto 2021: Air France povećava broj letova prema odredištima za odmor u Francuskoj, Europi i sjevernoj Africi – i Hrvatskoj

Kako bi podržao postupni oporavak putovanja koji se očekuje tijekom ljetnog razdoblja, Air France povećava letove prema ljetnim odredištima. Trenutno je u ponudi 80 sezonskih ruta, uključujući 22 nove u Francuskoj, Europi i sjevernoj Africi iz Pariz-Charles de Gaulle, Pariz-Orly i francuskih regija.

14 novih ruta u Europi i sjevernoj Africi

S 39 sezonskih ruta na mreži srednjih linija, Air France će svojim kupcima ponuditi širok izbor odredišta. Ovog ljeta ova zrakoplovna kompanija dodaje 14 novih ruta u svoju mrežu:
Pariz-Charles de Gaulle za / iz Tangiersa i Agadira (Maroko), Monastira (Tunis), Vallette (Malta), Las Palmasa (Kanarski otoci, Španjolska), Krfa i Rodosa (Grčka) od 5. srpnja 2021.
Pariz-Orly do / iz Barija (Italija) od 31. svibnja 2021., Ibize (Španjolska) i Alžira (Alžir) od 28. lipnja 2021.
Marseille-Provence za / iz Catanije (Italija) od 26. lipnja 2021. i Krf (Grčka) od 19. srpnja 2021.
Nica-Azurna obala do / iz Londona (UK) i Tunisa (Tunis) od 28. lipnja 2021.

8 novih ruta u Francuskoj
Air France će također pratiti svoje putnike na njihovim putovanjima Francuskom gdje će biti dostupna 41 sezonska ruta, uključujući 8 novih:
Paris-Charles de Gaulle do / iz Ajaccia, Bastije, Calvija i Figarija od 5. lipnja 2021.
Perpignan u / iz Bresta, Strasbourga i Nantesa od 25. lipnja 2021.
Biarritz do / iz Caena od 25. lipnja 2021.

HRVATSKA
Povećanje letova zrakoplovne kompanije Air France prati i povećanje letova prema hrvatskim ljetnim odredištima prema rasporedu:
Dubrovnik : 4 tjedne frekvencije počevši od 31. svibnja s porastom do 11 tjednih letova tijekom vrhunca ljetne sezone (5.srpnja-29. kolovoza)
Split : 4 tjedne frekvencije počevši od 31. svibnja s porastom do 7 tjednih letova tijekom vrhunca ljetne sezone ((5.srpnja-29.kolovoza)
Zagreb : trenutno 3 tjedne frekvencije s porastom od 7 tjednih letova tijekom vrhunca ljetne sezone (5.srpnja-29.kolovoza)

Svi rasporedi letova i cijene dostupni su na mreži na airfrance.com.
Air France će uskoro objaviti detalje o redu letenja na duge relacije za ljetnu sezonu 2021. godine.

Ovaj raspored letenja može se promijeniti ovisno o ograničenjima putovanja. Od početka krize COVID-19, Air France prilagođava svoju ponudu u stvarnom vremenu, uzimajući u obzir promjene u zdravstvenoj situaciji.

Bezbrižno rezervirajte svoje ljetni odmor uz Air France Protect
Kao dio svoje komercijalne politike, Air France trenutno nudi potpuno fleksibilne uvjete za sve rezervacije do 31. prosinca 2021. Putnici mogu besplatno promijeniti svoju rezervaciju1 ili dobiti povratni bon2 ako odustanu od putovanja. Ako zrakoplovna tvrtka otkaže let, putnik može odgoditi putovanje, zatražiti povrat novca u cijelosti ili dobiti povratni bon koji se također vraća ako se ne iskoristi.

Zdravstvena predanost Air Francea
Air France brigu o zdravlju i dobrobiti putnika i osoblja stavlja u središte svog poslovanja pa tako osigurava svojim putnicima optimalne zdravstvene i higijenske uvjete u svakoj fazi putovanja, po dolasku u zračnu luku. U zrakoplovu i tijekom trajanja putovanja obavezno je nositi kiruršku masku. Zrak u kabini obnavlja se svake 3 minute. Sustav za recikliranje zraka u zrakoplovu Air France opremljen je HEPA filtrima za pročišćavanje zraka identičnim onima koji se koriste u bolničkim operacijskim dvoranama. Air France je također pojačao postupke čišćenja zrakoplova, posebno dezinfekciju svih površina u kontaktu s putnicima, poput naslona za ruke, stolova i zaslona prije svakog leta.

Jednostavno pronađite COVID-19 centar
Mnoge zemlje sada zahtijevaju da putnici prije polaska dostave negativan rezultat testa COVID-19. Kako bi pomogao kupcima koji trebaju proći ovaj test prije putovanja, savez SkyTeam, čiji je osnivač Air France, razvio je interaktivnu mapu odobrenih centara za testiranje, dostupnu na airfrance.com. Ovaj se popis redovito ažurira, a nova odredišta bit će dodana uskoro.

1 Izmjene – mogućnost promjene datuma i / ili odredišta karte, bez obzira na uvjete cijene do dana polaska 1. leta. Ako je cijena nove karte viša, razlika u cijeni leta naplatit će se od kupca.

2 Povrat novca – mogućnost zahtjeva za povrat karte do dana polaska 1. leta. Ako uvjeti cijene karte ne dopuštaju povrat novca ; izdaje se povratni bon koji vrijedi godinu dana, čiji povrat možete zatražiti u bilo kojem trenutku.

* Učestalost letova (frekvencija) se neprestano mijenja zbog čestih otkazivanja pa govorimo o trenutnom rasporedu i o “povećanju frekvencija letova” prema vrhuncu ljeta s povezanim ciljnim odredištima.