Lovci LD Vidra iz Dubravice proslavili blagdan Svetog Huberta

Misnim slavljem u župnoj crkvi Sveta Ana Rozga, članovi Lovačkog društva Vidra iz Dubravice obilježili su Svetog Huberta, zaštitnika lovaca. Misno slavlje predvodio je velečasni Alen Vrbek koji je lovcima zahvalio na njihovom radu i doprinosu u očuvanje prirodne ravnoteže u lovištu.

Lovnik Tomislav Horvat

“Konačno nakon godinu dana opet smo se okupili na proslavi Svetoga Huberta. Ovim putem upućujem iskrene čestitke lovkinjama i lovcima povodom Svetog Huberta. Zahvaljujem župniku na suradnji, a lovkinjama i lovcima što su došli na obilježavanje ovog dana. Lovačko društvo kao i lovstvo funkcionira već niz godina na području općine Dubravica i Marija Gorica. Imamo dvije lovne jedinice i ovim putem zahvala načelnici Općine Marija Gorica i načelniku Općine Dubravica na financijskim sredstvima koja odvajaju za lovstvo” kazao nam je lovnik Tomislav Horvat.

Interesiralo nas je koliko se popravila situaciju u odnosu na sigurnost divljači i naleta vozila na životinje. “Nažalost, ima dosta naleta životinja na divljač koja stradava, a ima i dosta krivolova. Krivolov je nadmašio neke granice i osuđujemo ga. Surađujemo s policijom i pokušavamo smanjiti krivolov” kazao nam je lovnik Tomislav Horvat.

Interesiralo nas je kako lovnik Horvat gleda na slučaj u Zaprešiću, gdje je lovac u lovištu ubio dva psa. “Vjerujem da svako lovačko društvo ima problem s domaćim životinjama, ali to regulira Zakon o zaštiti životinja i vjerujem da će institucije odraditi svoj posao” zaključio je lovnik Tomislav Horvat.

Velečasni Alen Vrbek

Velečasni Alen Vrbek, upravitelj Župe Sveta Ana Rozga nam je rekao: “Od kad sam ja župnik ovdje u crkvi se sretnemo jednom godišnje. Drago mi je da cijene svog zaštitnika i da dođu na svetu misu kako bi uz Božji blagoslov nastavili dalje čuvati prirodu. Hubert je bio otac, oženjen, poslije redovnik, svećenik i biskup. U susretu s jelenom se dogodio taj preokret u njegovu životu. Na taj način je zapravo postao zaštitnik lovaca”.

Po završetku misnog slavlja, članovi Lovačkog društva Vidra nastavili su druženje u Lovačkom domu Vidra.