Marija Gorica: nastavlja se sufinanciranje produženog boravka i učenicima srednjih škola i redovitim studentima

Nakon ljetne stanke održana je redovna 11. sjednica Općinskog vijeća Marije Gorice.

Na dnevnom redu se našlo pet točaka dnevnog reda te je dodana još jedna točka dnevnog reda a to je donošenje zaključka o evidenciji javne površine u Goričkoj od kućnog broja 66-68 te Ulice Maršala Tita od kućnog broja 6-10.

Proglašenje elementarne nepogode nema smisla!?

Sjednica je imala jednu lijepu atmosferu, a u aktualnom satu je vijećnik Branko Šoštarić postavio pitanje u vezi proglašenja elementarne nepogode na području općine Marija Gorica, a vijećnik Zvonko Jakolić je pak upozorio da u Kraju Donjem na općinskom nogostupa su razbijena dva šahta od strane izvođača na aglomeraciji Kraj Donji.

Nastavlja se financiranje produženog boravka

Vijećnici su bez neke posebne rasprave prihvatili odluku o financiranju produženog boravka. U Mariji Gorici je sve više djece, ali i potrebe za produženim boravkom zbog zaposlenosti roditelja, pa se nije nešto posebno diskutiralo o ovoj temi.

Izjavu načelnice Marice Jančić možete pogledati na linku:

 

Upravljanje Goričkim trgom

Načelnica Jančić je izvjestila vijećnike o potrebi upravljanja i održavanja uređenog Goričkog trga. Rekonstruiranim i uređenim Goričkim trgom će upravljati i voditi brigu o održavanju same građevine Općina Marija Gorica za koju je dodijeljena potpora i zaključen Ugovor o
financiranju Mjera 7.

https://youtu.be/lqKvaVuxyTc
Subvencija mjesečnih karata učenicima srednjih škola i redovnim studentima

Potvrđena je Odluka o subvenciji mjesečne pokazne karte u iznosu do 250 kuna, time da se učenici srednjih škola odnosno redovni studenti trebaju opredijeliti hoće li subvenciju ZET-ova pokaza ili pak Meštrovića. Što se tiče subvencije za HŽ to se odnosi samo na redovne studente jer su učenici srednjih škola obuhvaćenih drugim programom i imaju besplatan prijevoz HŽ-om.

Vijećničku prisegu dao je Stjepan Jurišić

Pravila Općinske knjižnice Ante Kovačića
I ova je odluka jednoglasno podržana jer se radi o tehničkom usklađivanju pariteta euro – kuna, obzirom na iznos godišnje članarine.

Vijećnica Jasna Mežnarić

Javne površine – postale javno dobro

Ova je točka naknadno uvrštena na dnevni red. Naime, svaka zgrada treba imati pristup, put. Stoga je vijeće podržalo odluku da se Gorička od kućnog broja 66-68 i Ulica Maršala Tita od kućnog broja 6-10 iz javne površine proglasi javnim dobrom.

Vijećnik Željko Kanceljak

Oko škole brzinu ograničiti na 30 km/h

Podržana je inicijativa Osnvone škole Ante Kovačića, roditelja i Općine Marija Gorica da se oko škole u Mariji Gorici proglasi zonom 30 i da se postave nadzorne kamere. U tom smislu će Općina platiti izradu projekta i elaborata na osnovi kojih bi se u rješavanje uključio ŽUC Zagrebačke županije i MUP. Posljedica je to neodgovorne vožnje dijela vozača koji ne poštuju prometne znakove i ostala signalizacijska sredstva. Hoće li biti postavljeni uspornici to će pokazati dokumentacija koju će izraditi stručnjaci.

Sjednicu možete pogledati na linku: