MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

U Zaprešiću cijepljeno oko 660 građana
U Zagrebačkoj županiji pa tako i u gradu Zaprešiću započelo je masovno cijepljenje stanovnika Pfizer-ovim cijepivom. U Zaprešiću zahvaljujući dobroj organizaciji nije bilo dužih čekanja, a cijepilo se oko 660 ljudi.


U Zagrebačkoj županiji pa tako i Zaprešiću u prostoru Vršilnice započelo je masovno cijepljenje stanovnika Pfizer-ovim cijepivom.
Većeslav Bergman ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije: „Dogovor je bio ustvari da kad krećemo, u svih devet gradova idemo sa istim cijepivom, jer kad bi radili nekakvu distinkciju to bi na terenu moglo izazvati određene probleme. Dakle danas se cijepi u cijeloj Zagrebačkoj županiji sa otprilike 6600 doza Pfizerovog cijepiva.“


Gradonačelnik Željko Turk: „Kao što je i kolega Bergman rekao preko 600 ljudi se danas cijepi. Zaista bih pohvalio naše žurne službe kako vatrogasce tako i Crveni križ, jasno i Komunalno poduzeće koje se potrudilo da urede ovaj prostor, isto tako da i ovdje bude proveden red. Pohvalio bih i naše građane koji su zaista strpljivi, ali kao što vidite nema dugih čekanja.“


Građani koji su primili cijepivo izrazili su veliko oduševljenje i posebice pohvalili organizatore. Još se nezna kada će biti isporučena druga doza, ali ravnatelj Bergman ističe da ukoliko stignu veće doze cijepiva u stanju su organizirati cijepljenja na dnevnoj bazi u svih devet gradova Zagrebačke županije.