Miha je župan kakvog trebamo!

ZVONIMIR NOVOSEL – gradonačelnik JASTREBARSKOG

POVJERENJE KOJE TRAJE!

Svojim sam potpisom i službeno dao potporu Mihaelu Zmajloviću u kandidaturi za župana Zagrebačke županije, a pozivam Vas da to napravite i vi. Mihael je naš Jaskanac koji se u svom javnom djelovanju nebrojeno puno puta dokazao i puno pomogao ovom kraju. Zajedno smo prije dvadeset godina pokrenuli inicijativu “Glas mladih”, kasnije je najprije on pa sam ja preuzeo vođenje Jaske prema viziji uspješnog grada u kojem žive zadovoljni i sretni ljudi, a za vrijeme njegovog ministarskog mandata u našem su kraju napravljeni ključni infrastrukturni projekti.

 

Za Mihaela sam siguran da je župan kakvog trebamo! Njegov program i poruke u kampanji su konkretne i utemeljene na stvarnim željama i potrebama stanovnika cijele županije. Isto tako, 20 godina je bilo i previše da upoznamo stil i loš način vladanja Stjepana Kožića. O čovjeku ništa osobno, ali kao župan je potpuno neprilagođen današnjem vremenu i bezidejan, a najviše me smeta njegovo iznošenje neistina i lažnih obećanja. Nadležnost županije je obrazovanje, zdravstvo i promet, a u sva ta tri segmenta Kožić je zakazao. Reći će on da obnavlja fasade, ali to je mazanje očiju pred stvarnim problemima. Jaskanskom domu zdravlja trebaju doktori, dvojica ginekologa imaju preko 70 godina i nitko nema plan što kad oni odu u mirovinu. Imamo rendgen, ali ne i medicinsko osoblje koje može pročitati nalaz pa kao da ga nemamo, a da o drugim pregledima da ne govorim. Župan Kožić izravno je odgovoran i za to što škola već nije izgrađena. Imali smo građevinsku dozvolu, bili u proračunu županije i on je to sve izbacio nakon što je napustio HSS i započeo trgovinu s HDZ-om. Županija je ukinula i sufinanciranje radnih bilježnica za djecu i nema rješenje za jednosmjensku nastavu. I treća stvar oko koje smo se od Kožića naslušali lažnih obećanja je obilaznica oko Petrovine i Volavja. Županijska cesta 3102 Volavje – Petrovina – Draga Svetojanska jedna je od najopterećenijih prometnica u cijeloj županiji, izuzetno opterećena kamionskim prometom koji se svakodnevno odvija. Pritom ni sama prometnica ne zadovoljava u potpunosti tehničke uvjete za ovakve vrste vozila, pa često kod mimoilaženja kamioni prometuju nogostupom, što je vrlo opasno po tamošnje stanovnike, a naročito djecu.

Županijska cesta 3102 Volavje – Petrovina – Draga Svetojanska jedna je od najopterećenijih prometnica u cijeloj županiji, izuzetno opterećena kamionskim prometom koji svakodnevno ugrožava sigurnost djece i svih mještana

 

Župan Kožić to sve dobro zna, jer je prošle godine svojim dolaskom u Volavje mislio sakupiti koji jeftini politički poen, a dogodilo se upravo suprotno jer su ga dočekali gnjevni mještani.

 

A jako sam ljut i ja, jer usprkos tome što o ovom projektu razgovaramo od 2011. godine, župan Kožić nije ga uvrstio  u proračun Zagrebačke županije u ovoj godini, a niti u projekcije proračuna za 2022. i 2023. godinu.