Mještani Dubravice dobili na upotrebu zgradu javne namjene vrijednu 6,5 milijuna kuna

Trodnevno slavlje povodom Dana općine i Svete Ane zaštitnice Dubravice završeni su misnim slavljem i proštenjem. Svečanost obilježavanja započelo je također svečanom svetom misom koju je predvodio velečasni Alen Vrbek u župnoj crkvi Sveta Ana Rozga. Nakon mise, mještani Dubravice i njihovi gosti prisustvovali su svečanom otvorenju nove zgrade javne namjene. Uspješno je u tri godine završena izgradnja objekta koji će za sljedećih sto i više godina služiti mještanima općine Dubravica.

Načelnik Marin Štritof uspio je vještim manevrom u rješavanje gradnje uključiti Dom zdravlja Zagrebačke županije, Zagrebačku županiju i resorna ministarstva te je uspio uz mnogo peripetija o kojima ćemo u nekim drugim tekstovima ovaj projekt dovesti do realizacije, a cijena izgradnje s uređenjem okoliša je gotovo 6,5 milijuna kuna. Početne idejne procjene su bile oko 2,5 milijuna kuna, no u konačnici kada se projekt maksimilizirao u smislu ideje, sa sadržajima koji su više nego potrebni općini Dubravica.

Nakon službenog otvorenja održana je svečana sjednica OV koju je otvorio predsjednik OV Ivica Stiperski, a na kojoj je uz prikazani filmić o protekloj godini, načelnik općine Marin Štritof iznio planove za budućnost, ali i dodijelio zahvalnice i priznanja pojedincima i udrugama. U ime Općina načelniku Marinu Štritofu je čestitala načelnica općine Marija Gorica Marica Jančić koja je istakla važnost sadržaja koji su mještani dobili na upotrebu, zatim Davor Ivo Stier koji tradicionalno dolazi u Dubravicu i koji nalazi riječi hvale i potpore za razvoj Dubravice te zamjenik župana Damir Tomljenović koji je kazao kako je općina Dubravica i načelnik Marin Štritof dobar primjer kako se male sredine mogu radom, idejama i kreativnošću izboriti za bolji standard usluga i sadržaja za svoje žitelje.

Načelnik Marin Štritof, državni tajnik Tomislav Dulibić i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović

Nakon toga su podijeljena zaslužena priznanja pojedincima i udrugama i to: Puhački orkestar Rozga, Franjo Hudina, DVD Bobovec, Drago Prelec, OPG Ivan Radenović, Žene Dubravica, Marija i Franjo Vukina, Vugrinec d.o.o, Biff d.o.o., Pekara Dubravica d.o.o., Frigo ekspert d.o.o., Zidarsko-fasaderski obrt vlasnika Stjepana Mikuljana, Obrt Šoštarec, Mesnica-obrt vlasnika Drage Vugrineca, Filip Lacić, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zagrebačka županija i Mihael Strugar, koji je učenik generacije Područne škole Pavao Štoos.


Na kraju treba reći da je još održana tradicionalna biciklijada kao i malonogometni turnir te u zabavnom dijelu nastupila je Alka Vuica.

Photo: Marin Štritof

Marin Štritof: “Smatram da je ovo povijesni dan za našu općinu. Zgradu smo od projektiranja, gradnje i završetka gradili tri godine. Zgrada javne namjene je završena, čekamo tehnički pregled i uporabnu dozvolu. U zgradu će potom useliti liječnik opće prakse, stomatolog te raspisujemo natječaj za ostale prostore. Ovaj je projekat vrijedan preko 6,5 milijuna kuna. Zgrada je niskoenergetske vrijednosti i kvalitetne gradnje. Ugrađena je dizalica toplice, odlična izolacija i niska potrošnja energenata. Uslugama u ovoj zgradi, a to se liječnik opće prakse, stomatolog, zatim ljekarna bitno smo pridonijeli poboljšanju pristupa usluge mještanima Dubravice i to ne treba zanemariti. Uspjeli smo u središtu općine izgraditi tako jednu lijepu zgradu od izuzetne važnosti za građane naše općine, ali i gospodarstvenike koji će se smjestiti na prvom katu zgrade. Mladi poduzetnici će svoj početak poslovanja moći ostvariti u uređenim poslovnim prostorima, a natječaj ćemo skoro objaviti”