MURSA OSIJEK UZVRATILA MLADOST I U SRIJEDU DOLAZI U ZAGREB NA MAJSTORICU

 

 

Obzirom da se ovogodišnje doigravanje za prvaka Hrvatske igra samo na dvije pobjede, zbog kratkog vremenskog roka u kojem se u ova pandemijska vremena mora okončati Superliga, jer slijede termini rezervirani za nacionale selekcije, možda je i najpravednije da se prvak odredi u majstorici. Uostalom, i polufinala su se igrala u tri susreta, što samo još jednom dokazuje koliko je ovogodišnja Superliga kvalitetna i izjednačena.

 

Nakon što je s 3:0 u srijedu u Domu odbojke Mladost ‘isprašila’ Mursu Osijek sada su aktualni pobjednici Kupa Hrvatske uzvratili Zagrepčanima istom mjerom u svojoj dvorani. Bila je to vrlo slična utakmica kao i prvi susret u Zagrebu, samo sa izmijenjenim ulogama. To je na kraju iskreno i na najbolji način konstatirao i kapetan Mladost Kruno Nikačević:

 

”Slična utakmica kao u Zagrebu, samo su sada Osječani vodili igru, a mi statirali.  Bili su agresivniji u svim segmentima, naročito na servisu, a mi previše pasivni. Takva igra im je donijela ploda, odradili su odličan posao i zasluženo pobijedili. Mi smo bili neučinkoviti tijekom cijelog susreta. No, s druge strane, biti će zgodnije kod kuće podići pehar namijenjen prvaku.”

 

Osječani su doista od prvog poena pokazali agresivnost, servirali s puno rizika, a odlično ih je služio i blok, gdje su napravili 9 poena, prema samo 3 Mladosti, koja je pak prednjačila u neforsiranim pogreškama. U drugom setu Mladost vodi do 11:11, kada ih domaćin stiže i do kraja na razliku dobiva i taj set 28:26. I treći set Zagrepčani otvaraju vodstvom, imaju 4:1, no domaćin to odmah preokreće u 6:5, imaju i 9:6 i 17:12, do konačnih 25:18.

 

Treći susret igra se u srijedu u Zagrebu, a jedan od junaka ove pobjede Murse Osijek, dijagonala Ivan Matoković, kaže:

 

”Odigrali smo utakmicu kao u danima kada smo u domaćoj Superligi bili neporaženi, odlično, hrabro i motivirano. Željeli smo pokazati da poraz u Zagrebu nije bio realan odraz snaga. Jako smo zadovoljni ovom pobjedom i sada rasterećeni idemo u Zagreb na treći susret koji će odrediti prvaka. Mislim da je tako i najpravednije.”