Nađi: Na Sleme, na Sleme, na Sleme, noga već sama beži! Jer žičarom nećemo tako skoro!

KOMENTAR KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA POVODOM SVJETSKOG DANA KRETANJA

 

Saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi „pohvalio je“ vlast u Zagrebu, povodom Svjetskog dana kretanja.

„Svjetski je dan kretanja. Hvala Gradu Zagrebu što nam pomaže da ostanemo zdravi i u formi. Omogućio nam je da se, umjesto nezdrave vožnje žičarom, do Sljemena popnemo pješke i time pozitivno utječemo na vlastito zdravlje. Kako bi rekla ona pjesma: Na Sleme, na Sleme, na Sleme, noga već sama beži – jer žičarom nećemo tako skoro!“, komentirao je Nađi.

Nastavio je kritizirati čelne ljude Zagreba, rekavši kako unatoč najavama otvaranja žičare na Sljemenu i da su već odavno trebale početi vožnje, ona i dalje ne radi. Napominje kako jedna od najskupljih žičara u Europi još uvijek nema uporabnu dozvolu i da se taj novac mogao preusmjeriti na nešto pametnije.

„Srećom po naše zdravlje, ali ne i po naše novčanike, nakon potrošenih 750 milijuna, žičara na Sljemenu i dalje ne radi. Po najnovijim informacijama, žičara nema uporabnu dozvolu jer nije u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke. Spomenuti iznos troškova je ekvivalent vrijednosti 17 škola za po 600 učenika kakva se upravo kreće graditi u Svetoj Nedelji, čime bi se napravile nove škole za 10 000 đaka. FOKUSirajmo se na bitno!“, naglasio je Nađi.

Nastavio je u sarkastičnom tonu, spomenuvši „hvale vrijednu akciju gradske vlasti“.

„Duboko sam uvjeren da žičara nije još u funkciji ne zbog korupcije i lošeg upravljanja, već zbog toga što gradske vlasti žele da Svjetski dan kretanja provedemo šetajući prema Sljemenu, a ne vozeći se žičarom. Hvala im na tome!“, zaključio je Nađi i dodao:

„Ako želite da se grad na ovaj način brine o vama, izbijajući vam iz džepa svaki mjesec stotine kuna, nema problema. Ali ako želite stvarne rezove, transparentno i posloženo poslovanje Gradske uprave s realnim troškovima investicija, tada odaberite mene kao kandidata broj 4. na nadolazećim izborima!“