OBILJEŽEN DAN ORALNOG ZDRAVLJA – Edukativna radionica “Medo kod zubara”

Obilježavanje svijetskog dana oralnog zdravlja 20. ožujka pripremila je udruga Sve je lako kad si zdrav. Djeca su se tom prilikom dobro zabavljala u prostorima Kluba umirovljenika na besplatnoj edukativnoj radionici – Medo kod zubara.
U prostorijama Kluba umirovljenika na besplatnoj edukativnoj radionici Medo kod zubara povodom održavanja svijetskog dana oralnog zdravlja djeca su mogla naučiti kako pravilno četkati zubiće.


Studentica dentalne medicine Sara Mikulić: „Diljem svijeta obilježava se svijetski Dan oralnog zdravlja i po prvi puta smo odlučili pokrenuti ovu akciju i obilježiti taj dan i u Zaprešiću. Krenuli smo sa najmlađima. Želimo ovim putem skrenuti pozornost na važnost prevencije, na važnost oralne higijene od najmlađe dobi. Kako naučiti svoju djecu da pravilno četkaju svoje zubiće, da oni to kroz igru savladaju.“


Gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk podržao je ovu hvale vrijednu akciju
„Povećavanje zdrastvenih standarda i zdrastvene zaštite svih nas jedno je od temeljnih zadataka nas kao i cijelog društva. Kada govorimo o prevenciji, kada govorimo o dentalnog zdravlju onda je ovo i više nego hvale vrijedna akcija organizatora.“

Radionicu je pripremila udruga Sve je lako kad si zdrav kako bi potaknula najmlađe na usvajanje zdravih životnih navika i očuvanja zdravlja zubiju.