PET HRVATSKIH TENISAČICA U GLAVNOM TURNIRU ZAGREB LADIES OPEN

 

ANA KONJUH DOBILA WILD CARD ZA MADRID I IPAK NEĆE BRANITI NASLOV

 

Drugi dan kvalifikacijskog dijela Zagreb Ladies Open odigran je danas na terenima TC Maksimir, a plasman u glavni turnir izborile su i dvije hrvatske tenisačice Tara Wurth i Tereza Mrdeža. Tara i Tereza tako će se pridružiti Jani Fett, Lei Bošković i Petri Marčinko u glavnom turniru koji počinje sutra, a igra se do 2. svibnja.

Tereza Mrdeža pobijedila je srpsku tenisačicu Aleksandru Krunić 6:3,1:6 (10:4) dok je Tara Wurth pobijedila Turkinju Pemru Ozgen rezultatom 6:3, 7:5. Tara će u prvom kolu glavnog turnira igrati s Kanađankom Rebeccom Marino, Tereza Mrdeža igrat će s Rumunjkom Andreeom Priscariu, a susrest će se i hrvatske predstavnice Jana Fett i Lea Bošković. Prva od hrvatskih tenisačica će na teren mlada Petra Maričinko koja sutra od 10 sati igra s Japankom Kurumi Narom.

 

Aktualna pobjednica Zagreb Ladies Open Ana Konjuh ipak neće braniti naslov budući da je Hrvatski teniski savez izborio pozivnicu za kvalifikacije jakog turnira Madrid Open.

‘’Bio je plan da igram Zagreb zato što mi je rečeno da ne mogu dobiti wild card za Madrid. Došla sam doma iz Istanbula i dobila poziv od izbornice Ive Majoli koja mi je rekla da mi je ipak osigurala wild card za Madrid, što se toga tiče ona stvarno drži leđa svima nama i od srca sam joj zahvalna. Nažalost, ipak ne mogu igrati Zagreb, veselila sam se obrani titule, ali što je tu je. Naravno, želim zagrebačkom turniru uspješan tjedan, svim našim igračicama da što bolje odigraju i vidjet ćemo tko će osvojiti novu titulu, nadam se netko od naših!’’ – izjavila je Ana Konjuh.

 

Zagreb Ladies Open međunarodni je ITF-ov turnir koji će u svom 12. izdanju u Zagrebu okupiti 60 tenisačica iz više od 40 zemalja svijeta. Turnir nagradnog fonda u iznosu $60.000 dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza te je izvrsna prilika hrvatskim tenisačicama za skupljanje važnih bodova na domaćem terenu. Turnir se održava u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport i mlade.