PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

KRIMINALITET

Evidentirano je jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo krađe.

 

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

U noći 23./24. travnja u Gornjoj Batini, nepoznati počinitelj je oštetio vozilo parkirano na dvorištu, čime je vlasniku 32-godišnjaku počinjena šteta od nekoliko stotina kuna.

 

KRAĐA

Jučer, 25. travnja, u Zaboku, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog vozila parkiranog na parkiralištu trgovačkog centra otuđio razne osobne stvari, čime je vlasnik 75-godišnji hrvatski državljanin oštećen za nekoliko tisuća kuna.

 

PROMET

Evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

 

PROMETNA NESREĆA S TEŠKO OZLIJEĐENOM OSOBOM

Jučer, 25. travnja, oko 01,00 sati u Donjoj Batini došlo je do prometne nesreće u kojoj je 30-godišnji hrvatski državljanin zadobio teške tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo na način što se 30-godišnjak upravljajući motociklom nije držao uz desni rub kolnika već je u blagom zavoju izgubio nadzor nad vozilom, sletio van ruba kolnika i zatim prednjim dijelom motocikla udario u živicu nakon čega je došlo do pada motocikliste na kolnik. 30-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć i zatim u Klinički bolnički centar Zagreb. Nadalje, utvrđeno je kako je motociklist vozilom upravljao sa 1,61 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog sakupljenih negativnih bodova, neregistriranim motociklom i bez zaštitne kacige.

Protiv 30-godišnjeg vozača motocikla slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 47 st. 2 uz primjenu čl. 293 st.2, čl. 114 st. 2, čl. 238 st. 7, čl. 199 st. 2 i čl.289 st. 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

OSTALI DOGAĐAJI

Evidentirana je jedna dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

 

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA I STRELJIVA

U subotu 24. travnja 2021. godine, u sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija” jedna osoba je policijskim službenicima dragovoljno predala jednu pušku domaće izrade, jedan plinski pištolj i 26 komada streljiva raznog kalibra.