SubScena poziva vas na izvedbu Metamorfoza

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Metamorfoza, kazališnog kolektiva NeptunKujna iz Srbije, u utorak 27. travnja 2021. U 18.00 sati. Izvedba ce se održati u prostoru Filmskog studija Medika, Pierottijeva 11.

Buto je tamna igra, “dance of darkness”, tamo gdje se dodirujemo jedni sa drugima, ljepotom i strahovima.. tamo gdje se dodirujemo sami sa sobom… ali nas nema sad i ovdje ..nema više ..promjena je neupitna, ono od malo prijee postaje nekad, prebrzo..nit duše se promjenila, malo je drugačija..duža je..ili kraća .. više se ne uklapa.. promjena je..neznatna ali…svakim sljedećim trenutkom sve je dalje od onog Ja. Postajem nešto drugo..nešto drugo postaje..Ja..govorim jezikom promjenjenim toliko da ne razumijem sam sebe. Mjera razuma nije dovoljna..Nijedna mjera nije dovoljna… samo ja i ne-ja.. Naš Buto je metamorfoza, kao eho na beskonačno izvitoperenje onoga što je ne-ja..okolo. I uvijek je nadprirodno..i uvijek je sad i ovdje nadprirodno; jer tako se biva bliže trenutku prije i trenutku poslije. Nijedna disciplina ne moze se dovesti u sklad.. samo transformacija, metamorfoza..
Performans izvode:
Klaudia Šarić Marić , ples, koreografija, kostim
Goran Orge Nikolić, muzika, režija

NeptunKujina je nastala na zgarištu izgubljene zemlje, snova koja su u njoj nastajala, slobode na koju je mirisala, kreativnosti koju je posjedovala i koji su nestali u vihoru kapitalističkog imperijalizma. Ratom zahvaćena zemlja je zauvijek izvitoperila nadahnuće formirane i nove generacije rasle na artističkom životu istoka i zapada. Sloboda, mladost, kreativnost, iskrenost, poštenje, pažnja, znanje su zamijenjeni strahom, nesigurnošću, smrću, invaliditetom, krađom, manipulacijom, lažima, ne znanjem i populističkom hipnotičkom repeticijom.
Reakcija je neočekivano, vođena vrijednostima samoizgaranja, okupila članove u težnji ka kvaliteti. Butoh im omogućava da jednostavnim, siromašnim izvođenjem dočaraju strahotu ubrzanog i bespovratnog vremena.
Trupu čine dva stalna člana Klaudia Šarić-Marić Andrejević Erkman i Goran ORGE Nikolić, s kojima nastupaju neočekivani gosti…. Trupa je nastala 2016, godine i do sada je imala nekoliko nastupa: Festival 9, Stara Ciglana-Beograd, Šumes-Porodica bistrih potoka-Rudnik, Psihodelični Vašar-Imago ĆUK-Beograd, galerija ŠTAB-Beograd, Klub Ljubitelja Teške Industrije-Beograd, Centar Za Ravnotežu-Beograd, UK Parobrod-Beograd

https://www.facebook.com/neptunkujna

 

**************************************************************************
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

https://www.facebook.com/subscena

https://attack.hr/subscena/

**************************************************************************
VAŽNO!! VAŽNO!!VAŽNO!!

S obzirom na epidemiološke mjere broj u publici je ograničen i molimo da pošaljete mail na subscena@attack.hr kako bi rezervirali svoje mjesto.
Tijekaom izvedbe molimo vas da se pridržavate mjere – nosite zastitne maske, sjedite na predviđenom mjestu i držite potreban razmak. Prije izvedbe upisati ćemo vase podatke i izmjeriti vam temperaturu, stoga ako imate simptome, ostanite doma.