Svečano otvoreno novo pomoćno igralište s umjetnom travom

Pušćani su povodom Dana Općine Pušća i proslave Jurjeva, a Sveti Jura je zaštitnik župe imali na raspolaganju sadržaj gdje je svaki stanovnik mogao pronaći sebe
Središnji dio proslave svakako je bilo svečano otvorenje novouređenog malonogometnog travnatog igrališta

Puhački orkestar Rozga

 

Na svečanosti u Pušću su došli zastupnici u Saboru RH Mato Čičak i Tomislav Okroša, predsjednica skupštine Zagrebačke županije kao i mnogobrojni dionici političko i društvenog života. 

Do veliko šatora posložili su se mnogobrojni izlagači, uglavnom OPG-i koji su nudili domaće proizvode posjetiteljima. Tu je bio i veliki luna parka, tobogan za djecu i ostali sadržaji koji su privukli veliki broj mladih ljudi koji su sa svojom dječicom došli uživati u raznovrsnom programu.

 

Na početku svečanosti nazočne posjetitelje i drage goste Pušće je pozdravio načelnik općine Pušća Filip Bernardić koji je istakao važnost zajedništva i sinergije svih dionika društvenog života u Pušći kako bi se nastavilo sa lijepim rezultatima i sadržajima koji prije svega podižu kvalitetu života na području općine Pušća.

Načelnik općine Pušća Filip Bernardić

 

“Ove godine naš nogometni kluba Pušća obilježava 75 godina uspješnog djelovanja. Kada govorim uspješnoga govorim o sjajnim rezultatima koje postižu na natjecanjima, ali i o mnogim generacijama sjajnih nogometaša koji su prve nogometne korake napravili upravo u dresu NK Pušća. Ponosni smo na školu nogometa koju pohađa više od 120 djece. I zato smatram nema boljeg za rođendan od novog pomoćnog malonogometnog terena s umjetnom travom” kazao je između ostalog načelnik Filip Bernardić.

Predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović

Važnost ovog projekta za sportaše Pušće, prepoznala je Zagrebačka županija koja je financijski podržala izgradnju ovog igrališta.


“Ovo je jedan odličan teren koji je napravljen zahvaljujući Zagrebačkoj županiji i općini Pušća, a posebno me veseli što će najviše služiti djeci. Pušća je možda prostorno mala općina i gledajući broj stanovnika, ali velika po srcu i širokim dječjim osmjesima” kazala je predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Atmosfera na koncertu Maje Šuput za pet

I doista na igralištu se odmah okupilo mnoštvo djece koja su uživala u novom terenu.
No, župa Pušća slavi i Svetog Jurja zaštitnika župe.

Velečasni Franjo Tkalčec
“Ovo su jako lijepi dani i događaja povodom dana Općine Pušća i Svetog Jurja zaštitnika župe. Kažu da svetim Jurjem započinje proljeće. Zahvalan sam svima koji su utkali svoje slobodno vrijeme i svoje sposobnosti u pripremu ovog programa” kazao je velečasni župe Sveti Juraj Pušća Franjo Tkalčec.

Predsjednik NK Pušća Tomislav Žlebački
Nakon što je igralište svečano otvoreno, odmah je krenuo nogomet, no tu se našao sveprisutni predsjednik NK Pušća Tomislav Žlebački koji je rekao: “Nakon dugo godina maštanja realizirali smo ovaj projekt pomoćnog igrališta. Ovo je nekaj velikog kaj se dogodilo za naš kluba i uvelike nam olakšava treniranje i pridonosi očuvanju glavnog terena”. Na kraju treba reći da su se u Pušći doista svi dobro zabavili. Jer poanta je u radu, ali i u zabavi.