SVETA NEDELJA – Visoko smo podigli ljestvicu, Sveta Nedelja grad je za primjer drugima

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u subotu je na novoj gradskoj šetnici podno župne crkve Presvetog Trojstva objavio kandidaturu za drugi mandat na čelu grada. Tom je prigodom predstavio i kandidata za zamjenika gradonačelnika Gabrijela Deaka.

– Sa svojim prijateljem Gabrijelom Deakom krenuo sam u ovu priču prije više od četiri godine. Cilj nam je bio pokušati promijeniti stanje u gradu, a s ovim vremenskim odmakom mogu reći ne samo da smo uspjeli, već smo svima ostalima u Hrvatskoj visoko podigli ljestvicu. Sveta Nedelja danas je grad za primjer drugima, rekao je Zurovec i zahvalio cijelom svom timu, a posebno zamjenicima Mariji Hršak i Davoru Nađiju.


Govoreći o sljedećem mandatu, Zurovec je istaknuo da će još snažnije raditi na izgradnji potrebne infrastrukture, naglasivši važnost suradnje sa županijom. U ovom je mandatu ostvaren vidljiv napredak u povlačenju sredstava iz EU fondova, rekao je gradonačelnik, a sad kad je za niz strateških projekata pripremljena projektna dokumentacija, korištenje EU sredstava bit će još učinkovitije.

Dva nova vrtića po najvišim standardima, dvije sportske dvorane, dvije ambulante, glazbena škola i poduzetnički hub okosnice su programa za sljedeće razdoblje uz nastavak širenja kanalizacijske mreže i nogostupa uz svetonedeljske prometnice.
Gabrijel Deak, kandidat za zamjenika gradonačelnika, istaknuo je da su rezultati Svete Nedelje i stranke Fokus plod timskog rada za sve građane i okupljanja kvalitetnih ljudi iz svih sfera društva.

– U Svetoj Nedelji svaki se dan dogodi nešto dobro što pozitivno utječe na kvalitetu života koja je posljednjih godina podignuta na zavidnu razinu. Primjerice, park u kojemu se trenutno nalazimo do prošle je godine bio jedna pusta livada. Razvijamo i infrastrukturu, i društveni život, i investicijsku klimu i želimo to nastaviti činiti sljedeće četiri godine, izjavio je Deak.

Podršku Zurovcu dali su predsjednik stranke Fokus i saborski zastupnik Davor Nađi i potpredsjednica stranačke podružnice u Svetoj Nedelji Ana Bolšec, ujedno i kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije.


Bolšec je istaknula da će joj Zurovec sa svojim hvalevrijednim postignućima biti važan partner u realizaciji projekata na razini županije poput integriranog prometa i kvalitetnije zdravstvene zaštite za sve stanovnike županije, dok je Nađi apelirao na stanovnike Svete Nedelje da se prisjete kako je grad izgledao prije četiri godine i pozvao ih da daju povjerenje Zurovcu i njegovom timu koji su donijeli pozitivne promjene i dokazali da Sveta Nedelja zna i može bolje.