U KZŽ-i utvrđena 184 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

FOTO: ilustracija

U cilju smanjenja prometnih nesreća te podizanja veće razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, danas, 10. kolovoza, od 9 do 14 sati, na području cijele Policijske uprave krapinsko-zagorske, provedena je preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena na pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije, koja se provela na većem broju lokacija, policijski službenici utvrdili su ukupno 201 prometni prekršaj od čega najviše prekršaja, njih 184, prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila.

Najveća izmjerena brzina izvan naselja utvrđena je na DC205 u Dubrovčanu od 140 km/h na dijelu ceste na kojem je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h, dok je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu utvrđena u Gornjoj Stubici od 137 km/h na dijelu ceste na kojem je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h.

Protiv vozača 32-godišnjaka, koji je upravljao vozilom kojemu je izmjerena nepropisna brzina u Gornjoj Stubici u naseljenom mjestu, podnesen je prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 1,320 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.