U Zaprešiću tribina „GRAD U LOVIŠTU“

Povodom nemilog događaja u Zaprešiću, gdje su vatrenim oružjem namjerno ubijena dva vlasnička psa u lovištu lovačke udruge L.D. „Zaprešić“ iz Zaprešića kod jezera Zajarki, unatoč nepostojanju obilježenih tj. označenih unutarnjih granica lovišta prema gradu Zaprešiću – pozivamo Vas na gore navedenu Tribinu koja će biti održana u ponedjeljak, 20. studenog 2023. u 18 sati u Vršilnici, Aleja Đure Jelačića 1, 10290 Zaprešić. Moderatorica tribine će biti Silvia Bosner.

Organizator ovog događaja je neformalna grupa građana koja želi javno govoriti o problemima suživota građana, lovaca i kućnih ljubimaca, na rubnim područjima gradova i nenaseljenih mjesta, gdje nisu jasne točne granice lovišta i prostora kojim se građani s djecom i kućnim ljubimcima mogu i smiju kretati. Svrha je organiziranja ove tribine stvaranje prostora za bolje i uređenije društvo, te ugodnijih uvjeta za život svih građana – što je nesumnjivo prioritet i težnja svih nas, neovisno o bilo kakvim razlikovnim odrednicama.

Na tribini će biti nazočni osobe iz struke, predstavnici Grada Zaprešića, Zagrebačke županije, lovci, predstavnica neformalne grupe građana i oštećena osoba  Kristina Kodrnja kojoj su u nemilom događaju ubijena dva psa, uz sudjelovanje građana koji će moći postavljati pitanja, kao i izraziti svoje mišljenje.

“Pozivamo Vas da se Tribini odazovete te svojom nazočnošću pošaljete jasnu i nedvosmislenu poruku da je cilj svakoga od nas pojedinačno i svih nas zajedno, život u uređenoj zajednici, u kojoj nema mjesta za ikakvo nasilje ili samovolju bilo koga, kada su neka od osnovnih životnih pitanja posrijedi – u što svakako spada i provođenje slobodnog vremena u šetnji s obitelji, djecom ili kućnim ljubimcima” poručuju iz neformalne grupe građana.