Vedran Bukovina predstavio svoji multimedijalni rad u pariškom muzeju Louvre

Muzej Louvre jedan je od najvećih svjetskih muzeja. Nalazi se u središtu Pariza, na obali rijeke Seine, u zdanju nekadašnje kraljevske palače. Središnje dvorište zgrade, u kojemu se danas nalazi staklena piramida, leži na osi avenije Champs Élysées i time tvori staru jezgru Pariza, a u kojem je upravo Vedran Bukovina iz Brdovca predstavio  svoj multimedijalni rad.

PK: Čime ste se predstavili u Parizu?

Vedran Bukovina: Izložba je otvorena u petak 20.10. u Parizu, Louvre. Predstavio sam multimedijalni rad. Kombinirana tehnika na pleksiglasu sa integriranm LED svjetlima. Rad je nastao 2023. te sam ga napravio na temelju magistarskog rada koji je bio prava  revolucija prije 10- tak godina. Spoj moderne tehnologije i suvremene umjetnosti.

PK: Čekali ste pravi trenutak za predstavljanje svog multimedijalnog rada?

Vedran Bukovina: Pravi trenutak za predstavljanje je bila najveća svjetska pozornica umjetnosti, Pariz, Louvre. San svakog umjetnika.

PK: Kakav je bio interes publike?

Vedran Bukovina: Rad je izazvao veliku interes publike, galerije i kolekcionara. Na otvorenju je bilo  cca 3000 posjetitelja. Mene je predstavljala QueenArt galerija iz Italije.

PK: Ostajete li duže u Parizu?

Vedran Bukovina: Sa svojom obitelji brojimo zadnje sate u  čarobnom i uvijek inspirativnom Parizu.

PK: Zasigurno ste upoznali puno poznatih umjetnika iz svijeta zmjetnika?

Vedran Bukovina: Upoznao sam puno divnih ljudi, vrhunskih umjetnika. Posebno mi je draga, cijenjena umjetnica iz Japana Saito Cecilia Kaoru sa kojom proveli prekrasne trenutke u metro vožnji gdje smo razgovarali o našim  bogatstvu kultura i ljepoti naših zemalja. Obećali smo da ćemo se jednom posjetiti.

PK: Je li izložbu popravilo Veleposlanstvo RH?

Vedran Bukovina: Posebno me obradovalo što su na otvorenje izložbe došli iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj dr.sc.Senka Burić i njen suprug gosp. Ivan Burić, uvaženi profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Znači da je nekom ipak iz Hrvatske stalo do ljudi poput mene što sa ponosom predstavljamo lijepu našu Hrvatsku.

PK: Kakvi su planovi?

Vedran Bukovina: A već drugi tjedan putujem u Dolomite te slijede prestižne izložbe u Dohi i za kraj godine Dubai.