Video ”Pet je kumi” u užuoj selekciji festivala International Sound & Film

Video za pjesmu ”Pet je kumi” izabran u užu selekciju festivala International Sound & Film Music Festival, ISFMF!

Navedeni je spot nominiran za najbolji video broj, a izabran je u konkurenciji od 1074 filma iz 82 zemlje svijeta.  Posebno nam je zadovoljstvo, a i čast, pročitati među tim nominacijama neka velika i uspješna imena glazbene i filmske umjetnosti, jer se među nominiranim kompozitorima, majstorima zvuka i glazbene produkcije nalaze i neki dobitnici američke filmske nagrade OSCAR!

Tako su svoj dolazak na festival potvrdili Oscarom nagrađeni skladatelji Steven Price (Gravity, The Swimmers, Our Planet…), Chris Benstead (Gravity, The Gentlemen, Rupture…) i Mark Ulano (Titanic, Once Upon a Time in Hollywood, Ad Astra…) te najuspješniji producent filmske glazbe na svijetu Robert Townson i mnogi drugi.

Podsjetimo, riječ je o video spotu koji prati jednu od najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih pjesama ”Pet je kumi”. S glazbom Sudar Percussion ansambla i klarinetista Mihaela Paara te u glazbenom aranžmanu Filipa Horvata, Singrlice su joj dale potpuno novi zvuk, atmosferu i boju.

Ovaj filmski režiran spot rezultat je suradnje s riječkom produkcijskom kućom Filmerija, a nastao je pod režijskom palicom Sanjina Stanića, koji je ujedno i autor koncepta te montažer i asistenta režije Juraja Bačića. Snimatelj Hrvoje Franjić zaslužan je za iznimnu fotografiju i poetične vanjske kadrove, a njegova je kamera uhvatila sve najbolje trenutke magične atmosfere koju su kreirale “kume” Ivančica PlemićKatarina RatkajDanijela Kikić DakićMihaela Škiljan i Jelena Zorko. Scenografiju i kostimografiju osmislili su Ivan Botički i Juraj Makarun, poštujući izvornost pjesme i koristeći izvorne narodne nošnje Međimurja.