Vinilna izdanja albuma Miriiam i Tidal Pulla napokon u prodaji

Od 15. veljače u prodaji su dva vinilna izdanja hvaljenih albuma zagrebačke kantautorice Miriiam te zagrebačkog big indie benda Tidal Pull.

 

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s debut albumom “Call Me Up” oduševila je i kritiku i slušatelje i proglašen je jednim od albuma godine.  Osim kritike, Miriiam je rado slušana i na digitalnim servisima, pa tako od objave albuma broji preko 210 000 preslušavanja samo na digitalnoj platformi Spotify, a njene pjesme dospjele su do SAD-a, Australije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, UK-a, Brazila, Italije, Švedske, Španjolske, Portugala gdje su ih urednici radio postaja uvrstili u svoj program i rotaciju.

 

Prije objave albuma predstavila se sa tri singla „Knot“, „Simple-Minded Love“ i  „Call Me Up“, a albumu su svojim sviračkim umijećem doprinijeli Davor Rodik iz Majki, Fran Šokić iz Soulfingersa te Jura Hotko iz Pavela. Nakon albuma objavila je i live ep iz Katrana. Album u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je i digitalno https://bfan.link/call-me-up

 

Tidal Pull je bend koji sebe naziva kopljonošom Big Indie žanra. Također je bend koji postoji malo više od godinu dana i koji je prije par mjeseci digitalno objavio album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ te prikupio brojne hvalospjeve od strane kritike te se našao na ljestvicama najboljih ovogodišnjih albuma.

Na albumu prvijencu „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ nalazi se devet pjesama posvećenih ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima zagrebačke županije. Na albumu se nalazi devet pjesama, za snimanje albuma je bio zadužen Mario Rašić, produkciju potpisuje Luka Dabro, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Uz album us objavili i dva live sessiona. Isto tako je i bend koji je s prvim samostalnim koncertom gotovo rasprodao KSET i koji najavljuje veliku ljetnu turneju. Album je dostupan i digitalno. https://linktr.ee/tidalpull

Oba izdanja možete kupiti po cijeni od 19 eura u riječkom Dallas Music Shopu te zagrebačkom Rockmarku, ali i online.

 

Tidal Pull – Uvod u promatranje cvijeća u punoj brzini (Regular Black LP)

Miriiam – Call me up (Regular Black LP)