Zelinčanima treba rendgen, a Ivanić-Gradu pravi centar zdravstvenog turizma

 

Mihael Zmajlović je u sklopu svog obilaska istočnog dijela Zagrebačke županije posjetio Sveti Ivan Zelinu i Ivanić-Grad. U Svetom Ivanu Zelini je istaknuo će se on kao budući župan pobrinuti da lokalni dom zdravlja dobije rendgen i druge specijalističke uređaje, kako tamošnji stanovnici ne bi više trebali zbog toga odlaziti na preglede u Zagreb.

Koliki nemar je prisutan u sustavu zdravstva Zagrebačke županije najbolje govori činjenica da u gradu u kojem živi aktualni župan Kožić imaju najlošiji dom zdravlja i već 20 godina im župan ne može osigurati rendgen“ – istaknuo je Zmajlović  te naglasio da Zelinčani nisu nezadovoljni samo zbog nebrige oko doma zdravlja. Imaju i najskuplju autobusnu kartu pa za relaciju od tridesetak kilometara do Zagreba moraju izdvojiti više od tisuću kuna mjesečno. Maćehinski odnos prema ovom gradu pokazuje i slučaj škole u Kominu za koju je lokalna zajednica sve pripremila, ali ju Zagrebačka županija, poput škole u Jastrebarskom, nije stavila u svoj plan gradnje.

Ništa bolja situacija nije ni u Ivanić-Gradu gdje je prijevoz također jedan od ključnih problema. Osim što deklarativno podržava inicijative i koristi ih kao prilike za samopromociju, aktualni župan nije ništa konkretno napravio po pitanju cijene cestarine. Zbog toga su stanovnici Ivanića apelirali na Mihaela Zmajlovića da im kao budući župan pomogne te sa zanimanjem poslušali njegov prijedlog da se uvođenjem sustava mikroprijevoza bolje povežu okolna naselja s centrom grada.

Zmajlović je podržao viziju da Ivanić-Grad bude centar zdravstvenog turizma u regiji, međutim istaknuo je kako dosadašnja višemilijunska ulaganja nisu učinila Naftalan prepoznatljivim, već otvorila dodatna pitanja o sumnjivo izvedenim radovima. Vrijeme je da se netko nakon svih ovih godina konačno posveti razvoju centra zdravstvenog turizma u Ivanić Gradu.