“Dečec kup” u Konjščini okupio 14 momčadi iz raznih dijelova Hrvatske!

Jedno od događanja organiziranih u sklopu proslave Dana općine Konjščina je omiljeni, uvijek dobro posjećen „Dečec kup” – tradicionalno natjecanje malih nogometaša, u organizaciji NK Sloga Konjščina.

Na „Dečec kup” stigle su odlične ekipe iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske. Prijavilo se 14 ekipa, a uz domaćine, natjecali su se NK Lokomotiva, OŠ GNK Dinamo, NK Zagorec, NK Varteks, NIK ZET, NK Sloboda Varaždin, NK Ivančica Ivanec dolazi s dvije ekipe, zatim NK Mladost Zabok, NK Rudar /DZ), NK Milengrad 2005, NK Ivančica Zabok i NK Inkop.

“Dečec kup je postala stvarno važna i prepoznatljiva manifestacija. Ovdje su ljudi i koji nisu s klincima, nekadašnji i sadašnji igrači Sloge i stvarno je atmosfera fantastična” – poručila je Krok.

Kako je Nogometni klub Sloga ušao u 1. ŽNL, potrebne su bile investicije u klub.

“Početkom ove godine dovršili smo proširenje nogometnog terena. Naš klub ušao je u Prvu županijsku nogometnu ligu za koju su postavljeni određeni uvjeti i predispozicije koji su se trebali ispuniti i mi smo to vrlo uspješno odradili! Sloga okuplja veliki broj djece, i muške, ali i ženske! Stoga se moram zahvaliti upravi kluba, a najviše zahvaljujem Teti Neni bez koje ovo ne bi bilo moguće” – rekla je načelnica Krok.

Nevenka Kordej, organizatorica turnira, jako je zadovoljna posjećenošću.

“To je tradicionalni Dečec kup koji se već 20 godina održava u Slogi. Začetnik je bio moj brat, Ivan Kordej Kićo i nazvao ga je Dečec kup. Uvijek se trudimo da gledamo interese djece. Odazivaju se atraktivne ekipe, kao što su Dinamo, Lokomotiva, Varteks, zagrebačke i varaždinske ekipe” – poručila je Kordej.