Gradonačelnik Grada Krapine Gregurović ugostio brojne županice i župane

Gradonačelnik Gregurović ugostio brojne županice i župane: Razgovarali smo o aktualnim temama i mogućnostima suradnje

Uoči sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović našao se u srijedu sa županicama i županima na radnoj kavi u prostorima Grada Krapine.

Kao domaćin, gradonačelnik ih je upoznao s projektima koje provodi Grad Krapina, a razgovaralo se i o brojnim temama i aktualnostima od interesa za jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave.

– Razgovarali smo o aktualnim temama, onome što je zanimljivo Gradu i županijama te o eventualnim mogućnostima suradnje – rekao je Gregurović.

Jedna od tema bio je novi paket mjera pomoći Vlade Republike Hrvatske građanima i gospodarstvu koji su svi sudionici sastanka podržali i ocijenili ga dobrodošlim.

– Cijene struje za građane, gospodarstvo i institucije ostaje ista, ograničene su cijene za ukupno 30 proizvoda i Vlada je još jednom pokazala da su joj građani, ali naravno i gospodarstvo najvažniji, a ovim će im antiinflacijskim mjerama, odnosno paketom vrijednim 464 milijuna eura itekako pomoći – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.

Sastanku kod gradonačelnika Gregurovića nazočili su predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zatim župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.