MARINA KAŠTELA POBIJEDILA MLADOST I IZBORILA TREĆI SUSRET FINALA DOIGRAVANJA

 

Nakon što su odbojkašice Mladosti, ovogodišnje pobjednice Kupa Hrvatske, pobijedile ekipu Marina Kaštela u prvom finalnom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske, u četvrtak u Domu odbojke, očekivala se i njihova pobjeda u Kaštelima i završetak serije na dvije pobjede. No, Kaštelanke očito nisu dijelile to mišljenje, već su pobjedom od 3:2 izborile treći susret u četvrtak u Zagrebu.

 

Odigrale su odbojkašice trenera Milorada Krunića hrabar susret, u kojem su gubile 0-2 u setovima, no ipak smogle snage za preokret i u slijedeća tri seta kreirale iznenađenje. Iznenađenje koje se posebice očitovalo u petom setu u kojem su Zagrepčanke ostale na samo pet poena. Uzgred, zanimljivo je da je i u četvrtom i u petom setu ekipu trenera Leonarda Barića od starta sjajnim servisima načela Jelena Zdilar, u svakom setu serijom od pet poena.

 

Mladost je tako nastavila na neki način s neobičnim načinom gubitka susreta u dvorani u Kaštelima, jer su u 4. kolu Superlige na vrlo sličan način izgubile od Marine Kaštela s 2:3 nakon što su vodile s 2-0 u setovima, a navlas isto se ponovilo i u 14. kolu protiv ekipe Kaštela. Ta su dva poraza ujedno bila i jedina ekipi Mladosti u regularnom dijelu Superlige.

 

Trener Marine Kaštela, Milorad Krunić, nakon utakmice će sretan reći:

”Odigrali smo hrabar susret jer je jedino to bila opcija. Izgarale su moje djevojke na terenu, željne pobjede, željne da izjednačimo seriju i onda u trećem susretu riješimo pitanje prvakinja Hrvatske. Mladost je odigrala svoju igru, no ova moja ekipa koja je odigrala sa srcem zaslužila je pobjedu.” 

 

U ekipi Mladosti došlo je do određenih promjena u sastavu, jer su zbog ozljede srednjih blokerica Astrid Popić, i problema s leđima Tee Kačić Bartulović, na to mjesto uskočile inače dijagonala Dinka Kulić, ponajbolja u prvom susretu te Mirta Freund. No, to nije bio razlog poraza, već prvenstveno slabiji prijem servisa dok s druge strane one nisu zabilježile niti jedan as servis.

 

”Domaće su odigrala hrabro i motivirano te zasluženo pobijedile, a na nama ostaje analizirati pogreške, kojih je bilo previše, i u trećem susretu ostvariti pobjedu. U Domu odbojke još nismo ove sezone izgubile susret, i želja nam je nastaviti taj niz” – nakon susreta konstatirao je pomoćni trener Mladosti Darko Nojić.