Skupština Zagrebačke županije više nema većinu

„MULJAŽE I PREVARE STIGNU NA NAPLATU KAD – TAD“

Jučerašnja sjednica Županijske Skupštine Zagrebačke županije pokazala je da nakon prošlotjednog raspada interesnog braka između HSS-a, HDZ-a i župana Kožića skupštinska većina više ne postoji. Naime, prilikom izglasavanja točke za uvrštavanje na Dnevni red današnje sjednice o ostavci na dužnost predsjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije  Martine Glasnović, ista nije dobila potrebnu većinu kako bi bila stavljena na dnevni red današnje sjednice. Sjednicu su potom napustili članovi županijske oporbe, nakon čega je sjednica Skupštine prekinuta.

Zmajlović je u svojoj raspravi, najavljujući napuštanje sjednice i govoreći o razlozima odlaska sa sjednice, ponovno istaknuo da je u trenutku kad je ova sad već bivša većina formirana, većinu bilo moguće složiti i bez HDZ-a. Podsjećamo da je lista predvođena SDP-om Zagrebačke županije na prošlim izborima za županijsku skupštinu dobila najviše glasova birača i da je tada formirana većina bila prevara HDZ-a, župana Kožića i odmetnutih vijećnika HSS-a.

„Kao što se danas vidjelo skupštinske većine više nema, i ne mogu reći da me to posebno čudi jer je ona i sklepana prije dvije i pol godine kao brak iz interesa. Vidjet ćemo na koji će način i dali će biti formirana nova većina, a mogu i reći da je poznajući dosadašnji način upravljanja Županijom, HDZ ponovno otvorio sezonu lova i trgovine. Svi scenariji su mogući“ – rekao je SDP-ov član Skupštine i predsjednik Županijskog SDP-a Mihael Zmajlović.

Donedavna skupštinska većina je bila neprincipijelna, a danas smo vidjeli i da je nefunkcionalna“ – izjavio je Mihael Zmajlović, te dodao da razne muljaže i prevare birača kad – tad dođu na naplatu. Dosta je ovakvog načina vladanja i upravljanja Zagrebačkom županijom jer kad nije moguće poštovati volju birača i novi izbori su moguće rješenje“ – zaključuje Zmajlović.