Sajam u Dubravici na jedan nov način

Dubravica – 8. uskrsni sajam iznad očekivanja

Ovogodišnji osmi po redu uskrsni sajam u Dubravici izazvao je veliki interes javnosti i mještana općine Dubravica. Ali ne samo njih, u Dubravici se skupila politička elita predvođena predsjednicom Skupštine Zagrebačke županije Martinom Glasnović, zamjenikom župana Zagrebačke županije Ervinom Kolarcem, predsjednikom Udruge gradova Republike Hrvatske Željkom Turkom, a svoju su podršku domaćinu – načelniku Marinu Štritofu došli dati kolege načelnici Općine Brdovec Alen Prelec, Općine Pušća Filip Bernardić, Općine Marija Gorica Marica Jančić, Općine Bistra Danijel Drviš kao i predsjednik Općinskog Vijeća Luka Tihomir Tuđman, načelnica općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek…

Na 8. uskrsnom sajmu bilo je puno sadržaja. Likovna radionica najmlađih, zatim štand s kolačima udruge Žene Dubravice koji su se prodavali u humanitarne svrhe i mnogobrojni štandova lokalnih OPG-ova.

Kuhari su primali domaće šunke na ocjenjivanje, što suhe, što kuhane kako bi mogli nakon ocjenjivanja proglasiti najbolje.

Direktor TZ Vladimir Šinko vješto je koordinirao sve one koji su sudjelovali u programu, a izlagači koji su izložili svoje proizvode zadovoljno su trljali ruke, jer posjetitelji nisu bili škrte ruke.

Popularni voditelj programa Gordan Lopac Medo je na samo sebi svojstven način vodio program, te nikoga nije ostavio ravnodušnim. Uglavnom veselje, smijeh, cika i vika. Glazbeni sastav je uveseljavao posjetitelje, a nekako najzadovoljniji je bio načelnik Marin Štritof. „Veseli me ovako lijep i velik odaziv, pripremili smo ovaj sajam na novoj lokaciji i na jedan sadržajno novi način uz pomoć Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi i pogodili smo. Hvala svim mještanima i gostima na sudjelovanju“ kazao je Štritof.

A uz glazbeni bend Domino, tu su bile i dvije limene glazbe – Puhački orkestar Rozga i KUD Sveta Ana Rozga koji su svojim muziciranjem  pridonijeli jednom lijepom općem dojmu.

Mališani vrtića Smokvica svojim su nastupom samo „začinili“ i ovako lijepo druženje u Dubravici. Na kraju treba reći da se stekao opći dojam da su svih zadovoljni i prezadovoljni, a to je bio cilj organizatora.

Fotogalerija: