Admiral Domazet, pitajte Plenkovića i ministra pravosuđa o najavljenim kaznenim prijavama iz Beograda

Danas je Srbija najavila optužnice protiv Miljavca, Loše i drugih generala iz Oluje. Prema mišljenju predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića srpske vlasti koriste optužnicu kako bi skrenule pažnju s brojnih problema koje imaju u zemlji.

Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu prema pisanju beogradskih medija podnijeti će novu kaznenu prijavu s pisanim dokazima Hrvatske vojske i protiv admirala Davora Domazeta Loše, načelnika  Obavještajne uprave Glavnog stožera HV u Oluji, brigadira Ilije Maričića pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vrijeme rata na komunikaciji  Bosanski Petrovac – Ključ i u Svodni.

Nazvali smo admirala Davora Domazeta Lošu koji nam je u telefonskom razgovoru kazao kako nema što komentirati namjere zemlje koja je izgubila u ratu. “Nisam prava adresa, pitajte Plenkovića i ministra pravosuđa, oni komuniciraju s Beogradom. Ja nemam što s Beogradom komunicirati. Naša Vlada je Srbiji to omogućila, pitajte Pupovca. Mi smo spasili 50 000 Srba koji su svojevoljno otišli, spasili smo im živote. Beograd je tada htio da ih pobijemo” kazao je prilično uzrujano admiral Davor Domazet Lošo.