Brdovec dobiva piknik zonu pri Prukvi u Drenju Brdovečkom

Općina Brdovec će uskoro u turističku funkciju staviti dio potencijala uz rijeku Savu. U Drenju Brdovečkom se uređuje prostor na kojem će uskoro osvanuti sadržaji poput klupa, roštilja i malih kućica gdje će posjetitelji moći provesti dio svog slobodnog vremena.

Dan rijeke Save potvrdio zainteresiranost za prirodni potencijal Prukve

Već nekoliko godina se na mjestu gdje je nekada prometovala skela preko Save održavaju manifestacije povodom međunarodnog dana rijeke Save. Prostor se u posljednje vrijeme održava, redovito kosi tako da sada pristojno izgleda za funkciju koju će dobiti od jeseni.

Mali šumarak uz rijeku idealan za dodatni sadržaj

U sklopu prirodnog prostora uz rijeku Savu nalazi se i mali šumarak koji se također sada čisti od granja i raslinja. Prije svega uz rijeku Savu sa borave ribići, a uskoro će im se zasigurno pridružiti posjetitelji željni odmora u prirodi. Položaj uz samu rijeku Savu garantira odmor za dušu i tijelo.

Nasipi su prirodne pješačke staze koje treba iskoristiti

Naravno da nam je priroda podarila mnogobrojne ljepote za rekreaciju koje još nismo u potpunosti iskoristili. To su primjerice uređeni nasipi kraj rijeke Sutle, gdje se može kvalitetno rekreirati, šetati i trčati, ali i biciklirati.

Sadržaj na stazi LAZ dodatni motiv uređenja prostora

Na samom kraju naselja Ključ Brdovečki, nalazi se motokros staza LAZ koja će postati sportski centar s raznim sadržajem. Taj sadržaj uređuje MCK 97 sa svojim članovima i ne sumnjamo da će Sportski centar uskoro zasjati sadržajem na korist članova.

Planira se izgradnja otvorenog “pumptrack” poligona

Osim staze i vježbališta za vozače motokrossa tu se planiran izgraditi i otvoreni poligon za bicikle “pumptrack”. Riječ je o asfaltnoj, neprekidnoj petlji ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti, a sam oblik poligona omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost. Poligon je pogodan za bicikle, skateboarde, koturaljke i drugu sportsku opremu na kotačima.

Vjerujemo da će MCK 97 pronaći financijskog potencijala i osigurati dio financijskih sredstava za pomoć uređenja “pumptrack” poligona za mlade na Sportskom centru Laz u Ključu Brdovečkom, a zasigurno će pomoći i Općina Brdovec u realizaciji ovog značajnog projekta.

Javno-privatno partnerstvo u ovom slučaju može iznjedriti kvalitetan sadržaj. Ulaganjem u “pumptrack” poligon Općina Brdovec i MCK 97 bi mladima pružili više atraktivnih, novih sadržaja usmjerenih na razvoj i zdravlje mlade populacije, na veću fizičku aktivnost, trening, sudjelovanje u sportu i bavljenje sportom te usađivanje radnih navika kod djece i odgajanje u sportskom duhu.

Prostor na starom koritu rijeke Sutle u Vukovom Selu jako interesantan za piknik zonu

Ukratko, nakon izgradnje biciklistističke staze Javorje – Ključ Brdovečki, otvara se novi projekt uređenja sadržaja na relaciji Ključ Brdovečki (most preko rijeke Sutle) – Drenje Brdovečko (Prukva), a zasigurno će se uskoro uključiti i dionica od Harmičkog mosta do Ključa (most preko rijeke Sutle) i od Harmice do Vukovog Sela i korita stare Sutle, gdje već niče novi centar za rekreaciju i boravak u prirodi te gdje već praktički postoji piknik zona.