FAŠNIČKI LIKOVI PREUZELI VLAST U SAMOBORU

Maštovite maske, raznobojni kostimi, zabava bez granica i prilika za svakoga da na neko vrijeme preuzme sasvim novu ulogu u životu postali su svakodnevica u Samoboru gdje je već počeo 197. Samoborski fašnik.

Sraka, Princ Fašnik, Sudec i Štef Fiškal primorali su gradsku vlast na predaju ključeva grada i na iduća dva tjedna proglasili – Slobodnu Fašničku Republiku. Da je to Republika u kojoj vladaju samo veselje i dobre emocije svjedočila je i Maja Šuput, koja je na otvorenju Samoborskog fašnika ponovo opravdala svoju titulu kraljice zabave. Tako je uz njezine najveće hitove, te neumorni ples šarolikih i kreativnih maski, započeo bogati program  koji ove godine nosi naziv „Hokus Pokus Eurekus”, a nudi zabavan sadržaj za sve uzraste. Uživajte idućih dana u fašničkim povorkama, biranju najmaštovitijih maski te u koncertima Dalmatina, Opće opasnosti, Miroslava Škore, Zvonka Bogdana i  Dražena Zečića.

Naravno, prema uhodanoj tradiciji u sklopu fašničkih zbivanja djeca će odmjeriti svoje snage u naširoko poznatoj utrci orijentacijskog trčanja Srakotrk, a Zoološki vrt Grada Zagreba na Trgu srakinih mališana organizira edukativno kreativnu radionicu izrade životinjskih maski.

Cijeli program potražite na stranici samobor.hr.

Mogućnost da u Slobodnoj Fašničkoj Republici na koji sat, dan, pa i čitav vikend postanete netko drugi i ostavite na kratko svoju svakodnevicu sa strane jedinstvena je prilika za nezaboravnu zabavu koja se pruža samo jednom u godini, a pamti zauvijek.

Fotografije:  https://www.dropbox.com/scl/fo/mzrscfcffeapzt5bu9tuc/h?dl=0&rlkey=j4y6f4avnmy08t8ol4fm916wm

Fotograf Edin Tuzlak