Glazbeno-poetska predstava „Kaj je ljubav“

Promocija kroz video-spot „Kaj več od ljubavi vrijedi“

 

Akademski glumac i pjevač kajkavskog porijekla, stalni član ZGK Komedija Adam Končić donosi novi suvremeni glazbeno-poetski uradak.

Radnja ove predstave koju u koprodukciji potpisuju ZGK Komedija i Kulturna udruga „Glumački festival u Krapini“ smještena je u današnje vrijeme. Urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremenu u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponosno živi! Predstava vješto koketira sa kabaretskom formom donoseći poeziju živućih autora; Ladislav Prežigalo, Zvonko Kudelić, Enes Kišević, Željko Krznarić… čiji stihovi ne okolišaju već itekako komuniciraju sa publikom u gledalištu dajući posvetu ljepšem spolu!

Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju potpisuju autori: Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner, Ivan Kovačić, a izvode ih kvartet akademskih glazbenika orkestra ZGK Komedija; violinist Petar Haluza, violončelist Vinko Grubešić, gitarist Alan Dović i pijanist Tomislav Parmač. Aranžmane za sve brojeve potpisuje Josip Cvitanović.

Publika je smještena za stolove uz konzumaciju pića u Klubu kazališta Komedija, Cesarčeva ulica 2. Dvije premijerne izvedbe zakazane su za 13. i 14. veljače 2023. godine.

Ovdje mješnost glumca, pjevača, kabare majstora nalazi svoj pravi trenutak pa će svi oni posjetitelji spremni na davno zaboravljen stih uz glazbenu pratnju, ali i istovremeno zabavu kroz glazbene brojeve itekeko uživati za stolom uz čašu odabranog pića.

Predstavu najavljuje video spot pjesme „Kaj več od ljubavi vrijedi“ na glazbu Ivana Mikulića i tekst Alena Orlića (na kajkavski preveo Adam Končić) i aranžmanu Josipa Cvitanovića u produkciji tvrtke Unimedia iz Zagreba, a koji je snimljen u prostoru Kluba kazališta Komedija u prosincu mjesecu 2022. gdje će se i predstava izvoditi. Pored spomenutih glazbenika u spotu se pojavljuje i pjevačica Tea Nuić.