GRADONAČELNIK POPOVAČE NAJAVIO NOVI MANDAT

„STIŽE NAM 200 MILIJUNA KUNA EUROPSKOG NOVCA“

Gradonačelnik Popovače, Josip Mišković, danas je najavio ključne projekte svojeg sljedećeg mandata: gradnju dječjeg vrtića, rekonstrukciju brojnih infrastrukturnih objekata i nastavak gradnje kanalizacijske mreže te europske projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna!

Josip Mišković (HSP), koji je gradonačelnik Popovače već četvrti mandat, danas je u središtu Popovače, gdje su se spontano okupili deseci mještana želeći mu izraziti podršku, najavio koaliciju sa HSLS-om i Domovinskim pokretom te predstavio svoj program za sljedeći mandat.

„Ova koalicija nije koalicija političkih stranaka, već koalicija za boljitak Grada“ – istaknuo je Mišković i podsjetio na neke od do sada već odrađenih projekata kojima je uveo Popovaču u 21. stoljeće – „Svako kućanstvo u Popovači danas ima vodu, proširili smo vrtić, doveli logopeda, izgradili sportsku dvoranu, uredili dnevni boravak za umirovljenike, a redovno našim najstarijim sugrađanima isplaćujemo i božićnu te uskrsnicu.“

Međutim, ono što je možda i najvažnije – Mišković je protekli mandat ne samo uveo Popovaču u 21. stoljeće, već je i pripremio za ubrzani ulaz u 23. stoljeće s obzirom da je pripremio projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna koji će se financirati novcem iz europskih fondova.

„Proračun smo povećali četiri puta – ali i dalje to nije dovoljno za velike investicije koji nedostaju Popovači, ali zato smo marljivo radili i imamo spremne projekte koje ćemo financirati kroz fondove“ – najavio je Mišković te nabrojao tek dio od ukupno 30-ak spremnih projekata – „i to od uređenja trgova, uređenja pješačkih staza, povećanja broja timova mobilne pomoći, uređenja Doma kulture, izgradnje brojnih cesta… ali i ono najvažnije: izgradnju novog vrtića u Voloderu“.

Upravo je ovaj gradonačelnik prošle godine proširio postojeći dječji vrtić, ali – unatoč svim trendovima u Hrvatskoj – u Popovači su vrtići svake godine sve puniji, a Mišković je kao osobni zadatak preuzeo da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću.

 

Poljoprivrednicima subvencije, a proizvodna zona se širi jer Mišković već dogovara nove investicije

Popovača subvencionira sve grane poljoprivede, a kako najavljuje Mišković – to će nastaviti raditi i dalje.

„Brojni naši sugrađani za kruh svagdašnji zarađuju obradom zemlje, uzgojem povrća, brigom o stoci ili plodovima vinograda i voćnjaka. Poljoprivreda je hraniteljica svih nas i zato su naši poljoprivrednici važni ne samo Popovači, već cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je Mišković te najavio da se subvencioniranih poljoprivrednika u njegovom novom mandatu sigurno nastavlja, a novost je i da će urediti Stočni sajam kako bi Popovčani imali još bolje uvjete za prodaju svojih proizvoda.

S postojećom gospodarsko – proizvodom zonom u Popovači Mišković ima velike planove, a već je razgovarao s potencijalnim investitorima.

„Želimo otvoriti još radnih mjesta te ćemo postojeću zonu ‘Mišićka’ proširiti“, ističe Mišković. „A da ćemo širenjem zone polučiti veliki uspjeh, mogu i sam potvrditi – jer već dulje vrijeme kontaktiram s inozemnim investitorima koji u Popovači, uz podršku mještana, žele realizirati velike projekte.“

Protukandidati s više afera nego Mišković projekata

Miškovićev program je podijeljen u čak 9 poglavlja, a sve obećano, kaže, već je sada u visokoj fazi pripreme.

Na novinarska pitanja o protukandidatu, koji se nakon niza afera s muljažom na račun Županije i nekretnina za koje ne može objasniti kako ih je zaradio, Mišković nije želio odgovarati:

„Mi smo dokazali da se poštenim radom može i mora. Iza nas ne stoje afere, nego odrađeni projekti. Vjerujem u svoje sugrađane i samo poručujem: idemo sigurno naprijed!“