HNS i HASS potpisali ugovor o suradnji

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski akademski sportski savez potpisali su u sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa ugovor u suradnji.

Ugovorom koji su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić i predsjednik HASS-a Haris Pavletić ostvaruje se usklađeno djelovanje dvaju Saveza s ciljem razvoja akademskog sporta te sporta općenito s posebnim osvrtom na projekte i aktivnosti od značajnog interesa.

Ideja i želja nam je surađivati na projektima i aktivnostima od značajnog interesa poput: razvoja volonterizma u nogometu kroz međusobno dijeljenje primjera dobrih praksi te
daljnji razvoj postojećih i novih projekata, s naglaskom na sport event management. HASS je savez koji iza sebe ima više od dvadeset organiziranih međunarodnih događaja, a bogato znanje i iskustvo ne čuvaju samo za sebe što su potvrdili i na nedavno održanoj prvoj volonterskoj i leadership akademiji UniSport ViLA; suradnje u području dualnih karijera kroz provedbu zajedničkih projekata te povezivanjem ključnih partnera iz akademske i sportske zajednice; suradnji u području razvoja sveučilišnog futsala što se idealno poklapa s održavanjem EUSA Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Splitu 18. – 26. srpnja; suradnji na području pripreme i provedbe projekata namijenjenih financiranju iz EU programa; suradnji u području Grassroots projekata te promocijom nogometa kao zdravstveno usmjerenog vježbanja u skladu s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske 2030.

“Veliko nam je zadovoljstvo potpisati sporazum s HASS-om jer nam je kao krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa od velike važnosti povezanost s akademskom zajednicom. Radujemo se zajedničkim projektima na obostrano zadovoljstvo, a napravit ćemo sve s naše strane kako bismo unaprijedili sport na visokim učilištima u Hrvatskoj”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu što je prepoznao značaj suradnje s Hrvatskim akademskim savezom, uvjeren sam da ćemo i na ovaj način potaknuti što više studenata da kombiniraju sport s iskustvom studiranja i osigurati im mogućnost natjecati se na najvišoj sveučilišnoj razini. Kao jedan od najuspješnijih sportskih saveza u Hrvatskoj, Hrvatski nogometni savez idealan je partner u provođenju naših aktivnosti i ostvarenju ciljeva”, rekao je predsjednik HASS-a Haris Pavletić.

HASS je krovno sportsko udruženje akademskog sporta u Republici Hrvatskoj u koji se udružuju sportski savezi visokih učilišta radi usklađivanja aktivnosti svojih članica, organizacije natjecanja te ostalih sportskih djelatnosti u sustavu akademskog sporta s ciljem stvaranja uvjeta koji će unaprijediti sport na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, provođenja programa zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i promicanja vrijednosti zdravog načina življenja.