HRVATSKE ODBOJKAŠICE POBJEDOM NAD BJELORUSIJOM ZATVORILE PRVI TURNIR ZLATNE LIGE

 

Za 70 minuta čiste igre hrvatske su odbojkaške reprezentativke glatko savladale Bjelorusiju s 3:0 (23, 15, 20) u trećem kolu skupine C Zlatne europske lige i ostale i dalje u prilici za Final Four. Idući se turnir igra slijedećeg tjedna u Bjelorusiji.

Treća utakmica je pokazala da stvari polako sjedaju na svoje mjesto u našoj pomlađenoj reprezentaciji koja više od godinu dana nije bila na okupu. Iako, i dalje su prisutne pogreške u igri naših djevojaka, pa su tako kroz neforsirane pogreške ponudile Bjeloruskinjama čak 21 poen, dok su s druge strane naše suparnice griješile manje i imale 16 pogrešaka.  Ali, zato je Hrvatska bila dominantna u svim ostalim elementima, u bloku, 11 poena prema 8 suparnica, servisima, 4 asa prema 2 protivnica te pogotovo u poenima u napadu – 44 Hrvatska, 27 Bjelorusija.

Osim u prvom setu, u ostalima je naša izabrana vrsta vodila od početka do kraja seta. Iskusna Matea Ikić je s 14 poena bila najučinkovitija u našim redovima, a 12 je dodala Katarina Pavičić koja je cijeli susret odigrala na poziciji korektorice, umjesto Samante Fabris, i koja je kasnije rekla:

‘’Vidi se da smo progresivno pozitivno napredovale, u prve dvije utakmice na turniru smo se još tražile, jer dugo nismo bile zajedno, da bi sada polako počelo sve sjedati na svoje mjesto. Tek smo 15 dana na pripremama i treba nam još neko vrijeme za prilagodbu. Zadovoljna sam pobjedom koja nam je dala dodatnu motivaciju za slijedeći turnir, a meni je osobno drago što sam igrala umjesto Samante i nadam se dostojno je zamijenila.’’

Božana Butigan imala je 9 poena u ovom susretu nakon kojeg je rekla:

‘’Definitivno nam je bilo potrebno malo vremena da se sve zajedno osjetimo u igri. Važno je da vidimo napredak iz susreta u susret. Sada s nestrpljenjem čekamo slijedeći turnir. Drago mi je da smo u ovom ciklusu pobijedili baš na Dan Državnosti.’’