HRVATSKI ODBOJKAŠI BOLJI OD LUKSEMBURGA NA OTVARANJU SREBRNE LIGE

 

Hrvatska muška seniorska reprezentacija pobjedom je otvorila svoj nastup u Srebrnoj europskoj ligi. Hrvatski odbojkaši pobijedili su Luksemburg rezultatom 3:1 (29:31, 25:12, 25:16, 25:20) u utakmici igranoj danas u austrijskom Amstettenu.

’Prva utakmica u novom natjecanju, s mladom ekipom. U prvi set smo ušli dosta nervozno, gubili velikom razlikom. Na kraju smo imali prilika za potpuni preokret u prvom setu, ali nismo odustajali, malo smo bili dizelaši  i na kraju zaslužena pobijedili. Igrači s klupe su dobro reagirali i nadam se novim pobjedama u idućim kolima. Očekuje nas sutra utakmica s Austrijom, nadamo se puno boljoj igri!’’ – izjavio je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Ivan Zeljković dok je njegov suigrač Bernard Bakonji dodao: ‘’U utakmicu smo ušli malo nervozno i nismo ih dovoljno stiskali servisom, a loše smo odradili posao u obrani i bloku. Nakon tog početka malo smo se skupili, počeli igrati bolje obranu i blok što nam je donijelo prednost. Nismo dobro poznavali protivnika, prvi set bih pripisao i tome. Uzeli smo tri boda i sada se okrećemo Austriji.’’

Za Hrvatsku su igrali Bernard Bakonji, Filip Šestan, Petar Jurić, Gabrijel Ivančić, Petar Dirlić, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Gabrijel Cvanciger, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Sandro Dukić, Petar Visić, Stanko Stanković, Kruno Nikačević, Sven Sarčević i Hrvoje Pervan.

 

Uz Hrvatsku i Luksemburg, u skupini B su još Austrija i Mađarska. Utakmica s Austrijom igra se sutra u 20.25 sati.