HSS se priprema za samostalni izlazak na izbore

Objava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na vlastitom facebook profilu, izazvala je veliku pozornost ljudi koji prate politiku i društvena zbivanja. Objavu prenosimo u cijelosti kako bi shvatili dubinu političkih procesa koji se odvijaju.

Krešo Beljak: “Polako je i meni osobno, a i HSS-u u cjelini sve više dosta čekanja “snaga” koje bi kao sutra rušile HDZ na izborima, a jedni bi bacali molotovljeve koktele, bombe i ubijali one koji ne misle kao oni, a oni drugi, napredniji se pak totalno diletantski, amaterski prepucavaju oko sitnih mjesta u odborima i komisijama i ostalim nebitnim tričarijama. Tako se izbori protiv HDZ-a neće dobiti, nema nikakve šanse. Pa se čini da će HSS najvjerojatnije početi pripremati samostalni izlazak na izbore, pa kom opanci – kom obojci”.

Da u HSS ozbiljno pripremaju teren, govori i odluka Predsjedništva stranke od 7. rujna 2022. godine, a koja u suštini sadrži sljedeće. Ustrojstveni oblici HSS-a dužni su svoje Izvještajne skupštine održati u sljedećim periodima: – Ogranci HSS-a u periodu od 15.9. do 1.10.2022. godine; – Općinske i gradske organizacija HSS-a u periodu od 1.10. do 1.11.2022. godine; – Županijske organizacije HSS-a u periodu od 1.11. do 1.12.2022. godine.
Da podsjetimo još sredinom godine točnije 6. srpnja 2022. godine Glavni odbor HSS-a je sljedeću Odluku:

1. Zadužuju se Predsjednici županijskih organizacija HSS-a da do kraja 2022. godine revitaliziraju što više općinskih i gradskih organizacija HSS-a na svom području.

2. Zadužuju se Predsjednici županijskih organizacija HSS-a i asocijacija HSS-a da do 1.10.2022. godine dostave popis članova HSS-a koji imaju ambiciju biti na listi za Hrvatski sabor na idućim Parlamentarnim izborima.

Sve ove odluke, smjernice i upute govore da se najstarija politička stranka u Hrvatskoj – HSS ozbiljno priprema za izbore koji slijede u slijedeće 2 godine, osim naravno ako neće biti izvanrednih parlamentarnih izbora što nije isključeno obzirom na sve moguće dobre i loše događaje u državi.

Stoga ne čudi da mnoge stranke koje su formirane nakon odlaska dijela članova iz HSS-a pokušavaju na sve moguće načine izgurati ujedinjenje stranaka proizašlih iz HSS-a jer su svjesni da ne mogu samostalno proći izborni prag.