Humska udruga mladih i Savjet mladih Općine Hum na Sutli nastavljaju okupljati sve dobne skupine

Nakon uspješno organiziranih aktivnosti i suradnje tijekom prošle godine, Humska udruga mladih i Savjet mladih Općine Hum na Sutli nastavljaju okupljati sve dobne skupine i raditi na podizanju kvalitete života u svojoj zajednici kroz organizaciju raznih događanja. Prvo događanje u nizu na rasporedu je u četvrtak, 16. veljače kada u humsku kinodvoranu ponovo dolazi Lajnap ekipa, ovoga puta u punom sastavu: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec. Lajnapovci će izvesti svoj stand up comedy show pod nazivom „Dejt najt“, a obrađuje temu muško-ženskih odnosa. Ulaz je besplatan za sve koji su bili na prošlom stand up-u u prosincu i još uvijek imaju karte. Za sve ostale, ulaz je samo 3 eura. Nakon romantike vrijeme je za pravu feštu i maškare na humski način!

U subotu, 18. veljače, Humska udruga mladih i Savjet mladih Općine Hum na Sutli organiziraju „Fašnik na Humi“. Tom manifestacijom nastojimo obnoviti stari humski fašnički običaj kada su maskirane skupine u povorci prolazile centrom Huma na Sutli, pokazujući tako svoju kreativnost i okupljajući velik broj osoba svih dobnih skupina. Bila je to jedna međugeneracijska manifestacija koja je završavala priredbom i predstavljanjem maski na igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića. Tako će biti i ove godine, u subotu 18. veljače. Maskirana povorka okupit će se „kod Fazana“ u 12.45 sati te predvođena članovima Limene glazbe Vetropack Straža u 13 sati krenuti prema igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića gdje će svaka grupa dobiti priliku da se predstavi publici. Za glazbeni dio programa pobrinut će se Trio Zagorje band, za one najmlađe osigurani su slatki paketi, a svi će se moći zasladiti krafnama odnosno krapičima. Pozivamo sve da nam se pridruže pod maskama jer zabava i dobra atmosfera su zagarantirani!

 

Ili kak bi mi na Humi povedali:

Faliu vam je fašnik?

Htejli bi uživati ko nejgda?

Na Humi, 18.2.2023., na igrališti OŠ Viktora Kovačića, od jene vure naprej čaka vas povorka maškara keru vodi limena, pokle pa fešta z muzikom, kuhanim vinom i krapičami. Pa še nekaj bu za pojejsti.

Najdite stare maske ili kupite nove, zagrejte traktore i vidimo se dole!

Start je pri Fazani.