Izvlačenje startnih brojeva za utrku Snježne kraljice ove godine ispred Hrvatskog narodnog kazališta

Sutra je izvlačenje brojeva za Snow Queen Trophy 2023. – jedinu FIS utrku za koju se
ceremonija odvija u glavnome gradu

Ovogodišnja ceremonija javnog izvlačenja startnih brojeva za utrku Snježne kraljice
odvit će se u jedinstvenom i potpuno novom izdanju koje spaja kulturu i sport.

Izvlačenje startnih brojeva za Snježnu kraljicu ispred Hrvatskog narodnog kazališta

U utorak, 3. siječnja od 18 do 19 sati održat će se ispred Hrvatskog narodnog kazališta, neobarokne zgrade izgrađene 1895. godine, koja je već više od stoljeća središte kulturnog života Zagreba. Ulaz na izvlačenje brojeva za sve građane je besplatan.


Najboljih 15 slalomašica svijeta pred prekrasnu će zgradu Hrvatskog narodnog kazališta dopratiti likovi iz popularnih drama, opera i baleta. Nasuprot Meštrovićeva Zdenca života skijašice će izvlačiti brojeve za prvu od dviju sljemenskih utrka koje će voziti 4. i 5. siječnja, a u tome će im pomoći voditelji Mila Horvat i Ivica Blažičko koji će nakratko porazgovarati sa svakom od skijašica.

Program vode Mila Horvat i Ivica Blažičko

Bit će to idealna prilika da publika nakon dviju pandemijskih godina ponovno pozdravi najbolje skijašice svijeta, a posebno hrvatske predstavnice Leonu Popović i Zrinku Ljutić.
Snježna kraljica jedina je utrka Svjetskoga kupa koja se održava u glavnome gradu, pa skijašice imaju jedinstvenu priliku uživati u urbanoj atmosferi uoči same utrke.Upravo je zato izvlačenje startnih brojeva skijašicama i publici omiljena aktivnost koja prati utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ u Zagrebu.

Izvlačenje startnih brojeva uvijek je spektakularno

I proteklih godina ceremonije izvlačenja brojeva bile su spektakularne i okupile veliki broj građana. Održavale su se na lokacijama kao što su Trg bana Josipa Jelačića i Trg kralja Tomislava, a mnogi će najviše pamtiti kada su se najbolji svjetski skijaši po svoje brojeve spuštali po umjetnoj skijaškoj stazi od Bakačeve do Manduševca ili kad su skijaši i skijašice na klizaljkama izvlačili brojeve na adventskom klizalištu na Tomislavovom trgu.

Ove je godine za izvlačenje startnih brojeva odabrano Hrvatsko narodno kazalište na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu Republike Hrvatske, kako bi se osim sportskog događanja promovirali Zagreb i Hrvatska i kao turističko-kulturna destinacija