Koalicija Kožića: Mihael Zmajlović očito je očajan kad svaki dan saziva presice i gnjusno laže

 

ZAGREB, 23. svibnja 2021. – Koalicija HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a, koja podržava župana Stjepan Kožića te zajedničkim resursima financira svoju kampanju za koju se kreditno zadužila, odbacuje lažne navode koje je danas izrekao kandidat za župana Mihael Zmajlović optuživši Kožića za trošenje javnog novca za financiranje kampanje. Ovo je još jedan u nizu primjera manipulacija Zmajlovića na koje je Kožić već upozorio.

 

Napominjemo kako je Zagrebačka županija baš kao i mnoge druge jedinice lokalne samouprave sličnu brošura tiskala i distribuirala i prije četiri godine kada je župana Kožića podržavao SDP. Međutim, Mihael Zmajlović tada nije vidio nikakav problem niti razlog za prijave DORH-u. Stoga jedino što možemo zaključiti je da je manipulativan i očajan kad ovako mijenja mišljenja te gnjusno laže javnost.

 

– Sklonost manipulacijama Zmajlovića potvrđuje i njegov trenutni radijski spot iz kojega se da zaključiti da Zmajlović osvojenih 45% glasova u prvom krugu kandidata Tomaševića u Zagrebu ocjenjuje kao uspjeh, a 45 % osvojenih glasova Stjepana Kožića tumači kao da je većina protiv njega. Ako ćemo ići tom logikom, onda je gospodine Zmajloviću 70% stanovnika Zagrebačke županije protiv vas – poručuju iz Stožera.

 

“Moram priznati da sam šokiran količinom laži i obmana izrečenih na moj račun u posljednjih godinu dana, od kada je Mihael Zmajlović ostao bez mandata u Saboru i krenuo u kampanju za župana. Koliko sam upoznat moj dragi kolega Zlatko Komadina (SDP), župan Primorsko-goranske županije, kojeg iznimno cijenim, također je podnio mandatno izvješće stanovnicima o radu u protekle četiri godine kroz brošuru što je praksa, ali pretpostavljam da SDP i Mihael Zmajlović smatraju da to nije slučaj za DORH. Problem sam očito ja, koji sam se svojim radom dokazao i kojeg, sudeći prema rezultatima prvog kruga izbora, stanovnici Zagrebačke županije i dalje žele za župana”, poručio je Kožić naglasivši da su nalazi državne revizije u Zagrebačkoj županiji bezuvjetni 15 godina, ali da je u posljednjih godinu dana baš od kada je Zmajlović u kampanji zaprimio niz neutemeljenih prijava.

– Neki očito smatraju da DORH služi kao PR agencija, a ne kao ozbiljna institucija – zaključio je Kožić.

 

Iz Stožera koalicije Stjepana Kožića, apeliraju na stanovnike Zagrebačke županije da ne nasjedaju na manipulacije SDP-ovog kandidata Mihaela Zmajlovića te da izađu na izbore 30. svibnja i daju podršku provjerenom, iskusnom i dokazanom županu Stjepanu Kožiću.