Maškare u Bobovcu preuzele ključeve prazne općinske kase, brzo ih vratili

U općinskoj kasi novaca nema te su maškare odlučile još istog dana, nakon svega tri sata ključeve Općine vratiti načelniku Marinu Štritofu

U Bobovcu je u organizaciji DVD-a Bobovec organiziran 59. po redu Fašnik u Bobovcu.
Maškare su se okupile pred Vatrogasnim domom Bobovec u popodnevnim satima, te su odlučili da se za razliku od proteklih godina promjeni protokol fašnika.

Nema obilaska sela, nema veselja po naseljima općine Dubravica, iz jednog pragmatičnog razloga. Maškare su od načelnika Općine Dubravica preuzeli ključ Općine, ali su imali informaciju od tajnih službi da je općinska blagajna prazna. Stoga su načelniku zahvalili na ključu i pozvali ga da istoga dana dođe na spaljivanje fašjaka i vratili mu ključeve Općine.

“Kaj će nam ključevi Općine kada u kasi nema love. Načelniku smo vratili ključeve, dali mu u košaricu kraflina i hrenovke da imaju u Općini kakav takav gablec. Mislil je načelnik da mi niš ne znamo i da bumo nasjeli. Niš od toga, nema love, nema fašničke karavane” odlučan je bio Tomislav Horvat – glavni i odgovorni maškar.

No, niti načelnik Štritof nije ostal dužan maškarama, zahvalio im je na svemu, na organizaciji i trudu, kazavši da je točno da novaca u kasi nema, ali da eto daje 100 kuna na harmoniku kako bi glazbenici odsvirali pjesmu “Nije u šoldima sve”. Urnebesni smijeh i lupanje maškara na ovu izjavu još i danas odzvanjaju Bobovcem, a kako znamo da je načelnik bubuvljanski zet, jasno nam je da će ova zafrkancija ostati samo zafrkancija bez zamjera.


Nakon što je po starim dobrim obićajima fašjak zapaljen nastavljeno je druženje u Vatrogasnom domu Bobovec. Predsjednik DVD-a Bobovec Tomislav Horvat kazao je da će biti predsjednik društva do smrti, a da će potom odlučiti tko će ga naslijediti što je izazvalo salve smijeha, a Tomek je po starom dobrom običaju počastio društvo s pletenkom.

Od šoka su pojedini članovi društva dobili takav šok, da su neki zaspali pod šankom. Praf im budi, predsjednik ne časti svaki dan, pa su ko deve posaugali pletenku do kraja. Problem je bio kaj nisu skužili da u pletenki nije vino, već rakija, ali nema veze.


Uz glazbeni sastav Prvi puta skupa gdje je harmonikaš svirao Kraj jezera, a gitarista i tebe sam sit kafano, veselica je trajala vrlo kratko, zbog problema gostiju sa sluhom. Ali, novaca nema, pa treba pretrpiti malo, a načelnik je ispao pravi načelnik jer je pri odlasku ipak del 100 kuna na harmoniku. Koliko šokova.