Milijardu i pol kuna vrijedan kampus gradi se u gradu bez doma zdravlja, hitne, pedijatra i ginekologa

Sveta Nedelja najbolja u gospodarstvu, najgora u zdravstvu!

Mihael Zmajlović, kandidat za župana Zagrebačke županije, posjetio je u subotu Svetu Nedelju u sklopu svoje kampanje Županija kakvu trebam.

„Sveta Nedelja zadnjih dana je glavna vijest u Hrvatskoj zbog gradnje milijardu i pol kuna vrijednog kampusa tvrtke Rimac Automobili. U naredne tri godine, ovdje će se zaposliti 2.500 djelatnika, većina njih će se vjerojatno ovdje i doseliti, tražiti kuće ili stanove za svoje obitelji. To znači i veću potražnju i kvalitetu odgojno-obrazovnog i zdravstvenog sustava. To je posao Županije, koja je u Svetoj Nedelji u potpunosti zakazala. Naime, ovdje nema niti hitne službe, niti doma zdravlja, niti osnovnih specijalističkih pregleda poput ginekologa ili pedijatra. Do izgradnje škole ne bi nikad došlo, da Grad Sveta Nedelja sam nije osigurao 30 milijuna kuna, premda to nije gradska, već županijska nadležnost“, objašnjava Zmajlović.


Uputio je kritiku i aktualnom županu Kožiću koji je na bogato ilustriranu slikovnicu o svojem aktualnom mandatu koju je dostavio na 100 tisuća adresa u Zagrebačkoj županiji potrošio milijun kuna. Tim novcem mogli su se osigurati stalni ginekolog i pedijatar u Svetoj Nedelji.
„Župan Kožić hvali se da je Zagrebačka županija primjer ostalima, no to nije zasluga Županije, već uspješnih gradova ili poduzetnika koji samostalno realiziraju svoje projekte. Samo da podsjetim, kad smo već spomenuli Rimca, on je prije nekog vremena tražio prostor za proizvodni pogon na području Zagrebačke županije, ali nije ga našao već će pogon graditi u Jankomiru. Rimac nije ovdje došao jučer, već godinama sve uspješnije posluje, a da to vidite ne trebate biti župan već je to jasno sveukupnoj našoj javnosti. Župan Kožić je još 2015. godine bio u posjetu tvrtki Rimac i izjavio da je zadivljen s onim što je vidio, i naravno što se njega samog tiče sve je ostalo na tome. Bilo bi logično da se Županija uključila i dala veću podršku svim gospodarstvenicima na svojem području, a ne samo da se njima hvali, premda nema nikakvu ulogu u njihovu poslovanju“, smatra Zmajlović.


Dodao je da je Kožić propustio kvalitetno surađivati i s Gradom Svetom Nedeljom i s poduzetnikom Rimcem na jačanju prometne povezanosti Grada, osiguravanju kvalitetnog stanovanja pa zatim i usluga u zdravstvu i obrazovanju koje su nužne kad na nekom području postoji mogućnost stvaranja tako velikog broja radnih mjesta.
„Zagrebačka županija ima trend porasta iseljavanja pa kad se dogodi ovakva investicija, koja može povećati broj stanovnika, tada Županija mora dati svu potrebnu infrastrukturu i kvalitetne usluge, a ne gledati sa strane i tiskati slikovnice. Za mjesec dana su lokalni izbori, Županiji trebaju novi ljudi, efikasan tim s modernim pristupom koji imaju viziju razvoja svih 9 gradova i 25 općina. Vjerujem da će u nama stanovnici Županije prepoznati upravo tu novu potrebnu energiju“, zaključio je Zmajlović.

Osim Svete Nedelje, Zmajlović je posjetio i Samobor, gdje je pohvalio sjajnu dosadašnju suradnju SDP-a i HSS-a, koja je Samobor učinila gradom primjerom drugima.