Ministar Butković najavio sastanak na temu obnove Kumrovečke pruge

IZVOR SNIMKE: TV ZAPAD, pitanje ministru postavio novinar TVZ Gordan Lopac Medo

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je na svečanosti potpisivanja ugovora za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Zagrebačke županije.

Nositelj projekta koji je sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije, čiji je ravnatelj Tomislav Landeka potpisao ugovore s odabranim izvođačima radova.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi nešto više od 27 milijuna eura s PDV-om, a sanirat će se 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te dionice 29 županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara.

Predsjednik Udruge gradova RH – Željko Turk

Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića i potpisnike ugovora, na svečanosti je sudjelovati i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Župan Zagrebačke županije – Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je rekao: “Pred nama je veliki posao! Kreće sveobuhvatna sanacija klizišta te prometnica, mostova i cestovnih propusta na području Zagrebačke županije oštećenih u potresima 2020. godine. Ugovori s izvođačima radova, vrijedni preko 27 milijuna eura, potpisani su danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Bespovratna sredstva dobivena su iz Fonda solidarnosti Europske unije, a prijavitelj je bila Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije. Danas potpisanim ugovorima sanirat ćemo 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te dionice 29 županijskih i lokalnih cesta, ukupne duljine oko 60 kilometara. S već ranije potpisanim ugovorima te onima koje ćemo tek potpisati u sanaciju cestovne infrastrukture oštećene u potresima ukupno ćemo uložiti više od 60 milijuna eura”.

Gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije Tomislav Landeka i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić
Zadovoljstvo na licu ravnatelja ŽUC-a Zagrebačke županije Tomislava Landeke