Ministrica Vučković u radnom posjetu Gradu Krapini

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravila je u petak u Krapinsko-zagorskoj županiji, a prva stanica bila joj je Gradska vijećnica Grada Krapine gdje ju je ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović.

 

U razgovoru s gradonačelnicima i načelnicima ministrica ih je informirala o daljnjim mjerama Ministarstva poljoprivrede s posebnim naglaskom na saniranje posljedica tuče koja je u nekoliko navrata pogodila Hrvatsko zagorje i prouzročila velike materijalne štete i gubitke poljoprivrednicima.

-U međusobnoj suradnji sanirat ćemo posljedice elementarne nepogode koja je pogodila jedan dio općina Krapinsko-zagorske županije, naročito poljoprivrednike. Također, razgovarali smo o financiranju projekata iz Mjere 7 programa ruralnog razvoja. Gradonačelnici i načelnici iskazali su potrebe za dodatnim sredstvima koje će se razmotriti – poručila je Vučković.

Zadovoljan sastankom bio je i gradonačelnik Gregurović.

-Drago mi je da je ministrica za početak svoje zagorskog obilaska odabrala upravo naš grad gdje je uvijek dobrodošla. Odradili smo konstruktivan razgovor i dogovorili pomoć našim poljoprivrednicima i sugrađanima u saniranju pretrpljenih šteta koje su uistinu velike. Uvjeren sam da zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom to možemo riješiti u što kraćem roku. Otvorena nam je i mogućnost sufinanciranja projekta u sklopu programa ruralnog razvoj što ćemo svakako iskoristiti – kazao je Gregurović.