Muzej vlakića Backo Mini Express: Nikad ovako kao danas nije ljeto u Zagrebu bilo bez domaćih i inozemnih gostiju

Nekoć jedan od najposjećenijih turističkih dragulja glavnog grada

Posljednjih pet godina svog postojanja Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, koja je 2019. godine postala Muzej vlakova, smješten u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, bio je pravi turistički dragulj glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske.

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, koja je iznjedrila impozantne brojke – muzejom danas vozi 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara izlagačkog prostora, najvećeg te vrste u ovom dijelu Europe, bila je iznimno velika. Ono što je najbolje od svega – gosti su dolazili u svako doba godine, gotovo svakog dana. Kako domaći tako i inozemni turisti, bilo da su u stanom posjetu glavnom gradu Hrvatske, bilo na proputovanju.

Muzej su posjećivale brojne novinarske ekipe, među kojima redovito i one iz daleke Kine, Japana, Koreje, Australije, a priča o malim vlakovima iz male Hrvatske proširila se na veliko po svijetu. Sve je to dovelo i do toga da su mnoga poznata imena također posjetila maketu, među kojima je bio na primjer i Danac Michael Schønwandt, svjetski poznati dirigent.

No ovog ljeta priča je sasvim drugačija. Gotovo tragična – temelji čega su vidljivi u padu životnog optimizma koji je ljude udaljio od putovanja, ratnim zbivanjima u Ukrajini, koroni, rastućoj inflaciji i nesigurnoj gospodartskoj situaciji…

Backo Mini Express je planiran i realiziran kao projekt u kojemu svatko može pronaći svoj komadić radosti i sreće. U posljednjih pet godina mali i veliki građani Zagreba, gosti glavnog grada, među njima su bili i brojni domaći i strani turisti, s radošću su ga posjećivali, po nekad i po stotinu gostiju dnevno. Danas u Gundulićevoj br. 4 u prostoru najveće makete željeznice jugoistočne  Europe i našeg muzeja te brojke bilježimo na mjesečnoj bazi. Dosta je jako loše ljeto, nikada kao do sada u našoj petogodišnjoj tradiciji postojanja. Domaćih gostiju gotovo da i nema, a inozemni gosti su rijetki. Stvar pogoršava i obnova zgrada u srcu grada uslijed potresa, pa je sve u prašini, građevinskim radovima, skelama – opisuje Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe – Muzeja vlakića Zagreb.

Muzej vlakića Backo Mini Express bio je proteklih pet godina iznimno prepoznatljiv turistički proizvod ne samo Zagreba, nego i Hrvatske, prostor u kojega su odrasli i djeca s radošću “trošila” vrijeme gledajući zaljubljeno u vlakove, bez obzira što današnja tehnologija, internet, svijet pametnih telefona, te brojni gadgeti nude sasvim drugačiji način zabave. Muzej vlakića –  Backo Mini Express, po svojim dimenzijama te sadržaju koji je umanjeni prikaz stvarnog života u omjeru 1:87, spada među dvadeset najvećih u Europi. Plod je isključivo ručnog rada i velikog maketarskog zalaganja idejnog začetnika projekta Antuna Urbića i još četvorice djelatnika makete te je u 80 posto svog sadržaja izvorni hrvatski proizvod.

Na žalost iz dana u dan zbog pada broja posjetitelja koji se osjete posljednjih godinu dana, u prvom redu zbog potresa, korone, ali i ostalih okolnosti koje su globalno zavladali svijetom, sve je izglednije gašenje Muzeja vlakića Backo Mini Express – izvorna hrvatska ideja pretočena u fenomenalni hrvatski turistički proizvod glavnog grada, ali i Hrvatske.